r
Nosalty Logó

Kagylós pizza

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tubicám
Kagylós pizza
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pizzaszósz

Tészta

Feltét

842
Kalória
45.7g
Fehérje
92g
Szénhidrátok
30.2g
Zsír
198.1g
Víz
87.4g
Koleszterin
5.1g
Rost
8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pizzaszósz

Tészta

Feltét

Összesen 842 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pizzaszósz

Tészta

Feltét

Összesen 6744 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pizzaszósz

Tészta

Feltét

Összesen 181 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3108.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    1959 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    198.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7156 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 842 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    365.7 g

Zsír

  • Összesen
    241.7 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24866.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    523 mg
  • Kálcium
    4315 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    3709 mg
  • Nátrium
    15674 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    735.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    1584.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1932 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    412 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    964 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1709 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2666 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57247 micro
  • Lut-zea
    1686 micro
Összesen 6744 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1535 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

Pizzaszósz

  1. Felaprítjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket, majd felöntjük a paradicsomlével. Ízesítjük sóval, borssal, és közepes lángon hagyjuk főni kb. 15 percet.
  2. Hozzáadjuk a ketchupot, a fokhagymaport, és sűrűre főzzük.
  3. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a szárított zöldfűszereket. Kicsit kihűtjük a szószt.

Tészta

  1. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sót és az olajat. Beledolgozzuk a tésztába a felfuttatott élesztőt, majd apránként adagolva hozzá a maradék tejet szép simára, hólyagosra gyúrjuk.
  3. Nedves ruhával letakarva, meleg helyen legalább 1 órát kelni hagyjuk a tésztát. (A tésztacipó tetejét lekenhetjük egy kis olajjal, nehogy kiszáradjon.)
  4. Miután megkelt a tészta, 4 cipóra osztjuk. Minden cipót kézzel kerekre nyújtunk, húzunk, és a pizzasütő-formába illesztjük, a széleit vastagabbra hagyjuk. (Az adagból 4 db 33 cm átmérőjű kerek pizzánk lesz.)

Feltét

  1. A kagylót sós vízben pár perc alatt megfőzzük, és leszűrjük. A sajtot lereszeljük, a sonkát vékony szeletekre vágjuk. A gombát lecsepegtetjük, az olajbogyót felkarikázzuk.
  2. A kinyújtott pizzatészta tetejét jó vastagon lekenjük pizzaszósszal, majd 5-10 percre 250 C fokra előmelegített sütőbe toljuk, és elősütjük.
  3. Kivesszük az elősütött tésztát a sütőből, megkenjük ismét szósszal, és rátesszük a sonkát, gombát, amit jó sok sajttal befedünk. Visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük. Amikor már szépen elolvadt a sajt, és kezd pirulni itt-ott, akkor kivesszük. Belenyomkodjuk az olvadó sajtba a főtt kagyló szemeket és az olajbogyót.
  4. Tálalás előtt friss oregánót és kakukkfüvet tépkedünk a tetejére, és körben a megpirult pizza szélét (ecset segítségével) olajjal lekenjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33

Nálunk ez a pizza a kedvenc, amit rengeteg próbálkozás után sikerült véglegesíteni, és a család ízlésére formálni. Főleg a tésztát illetően kellett kompromisszumra jutni, mivel ez nem egy tipikus pizza-tészta recept, de az én személyes kritikusaimnál ez vált be. Azt szereti mindenki, hogy vékony (de nem túlságosan), ahol kell, a sok szósztól szaftos és puha, de mégis ressre sül. Ami a kagylós feltétet illeti, ez csak egy extra verzió, amit a tengerimádó családunk igazi ínyencségként bármikor előszeretettel fogyaszt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!