r
Nosalty Logó

Paradicsomos kagyló tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Góth Gergő
Paradicsomos kagyló tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2850 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1038.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8629 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 571 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5192.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    548 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    2088 mg
  • Nátrium
    1588 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1451.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    60 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1444 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    43146 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 2850 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1990 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát felkockázzuk. Majd olajban üvegesre pirítjuk. Lehetőleg egy nagy serpenyőben.
  2. Ezután hozzáadjuk a kagylóhúst. Nagyon rövid ideig összeforgatjuk a hagymával. Körülbelül 1 perc.
  3. Miután egy kis színt kapott, a sűrített paradicsomot is hozzáöntjük. Majd megfűszerezzük, és a mentát és a citromlevet is hozzáadjuk.
  4. Ezután fölöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje. A tésztát félbetörjük, és a kagyló mellé tesszük. Így egyszerre fog elkészülni. Addig forraljuk, amíg a vízét teljesen elpárologtatja.
  5. Szűrni sem kell, mert ami visszamarad, az egy finom szósz lesz. Reszelt füstölt sajttal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 12827
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 17.

Ajánló

Minden évszakban ajánlott, igazi tengerparti hangulatot idéz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos kagyló tésztával
Góth Gergő 8 recept

Szeretem a tenger gyümölcseit. Általában a tejszínes tésztás verziót szoktam elkészíteni. De most ki akartam próbálni valami újat. Kísérleteztem a fűszerekkel, és minél frissebb ízt próbáltam elérni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...