r
Nosalty Logó

Kagylósaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kagylósaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1256 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    278 micro
  • β-karotin
    1899 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    6947 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 314 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    93.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2544.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    1098 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1442.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    824 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    338 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    514 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1110 micro
  • β-karotin
    7596 micro
  • β-crypt
    483 micro
  • Likopin
    27788 micro
  • Lut-zea
    2636 micro
Összesen 1256 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    1605 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat megmossuk, tetejüket levágjuk, belsejüket kivájjuk. (Ezt félretesszük)
  2. Az olajat, a porcukrot, az ecetet és a citromlevetösszekeverjük. Sóval, borssal fűszerezzük. Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, a kapribogyótés a lilahagymát.
  3. A paprikát és az uborkát is apró kockára vágjuk és az előzőekhez adjuk.
  4. A kikapart paradicsom szintén belekerül. Jól elkeverjük.
  5. Legvégén rakjuk hozzá a kagylót.
  6. A paradicsomokat megtöltjük vele.
  7. Hűtőbe tesszük legalább 4-5 órára.
  8. Hidegen, pirítóssal kínáljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9844
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 29.

Ajánló

Tipp: ha a kagyló erős ízét tompítani szeretnénk, akkor érdemes pár percre forrásban lévő vízbe dobni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapötletet a PrimaKonyha magazinból vettem, egy kicsit változtattam rajta. Nem is gondoltam, hogy ekkora sikere lesz. Mutatós előétel, de könnyű vacsorának is nagyon jó!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...