r
Nosalty Logó

Parajos fésűkagyló parmezánnal pirítva

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szabó Richárd
Parajos fésűkagyló parmezánnal pirítva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1514 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1514 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12363.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    2654 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    7333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    930 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8571 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17566 micro
Összesen 1514 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12363.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    2654 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    7333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    930 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8571 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17566 micro
Összesen 1514 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1526.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1058 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2169 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha a paraj kiolvadt, akkor kevés vajon vékony szeletekre vágott fokhagymát pirítunk, de csak enyhén, mert keserű lesz, ha túlpirítjuk. Hozzáadjuk a parajt, majd kevés tejszínnel lazítjuk az állagát, sóval, borssal ízesítjük.
  2. A megtisztított fésűkagylót sóval, borssal és kevés őrölt gyömbérrel bedörzsöljük. Felhevített olívaolajon hirtelen sütjük mindkét oldalát, a végén lime kifacsart levével enyhén meglocsoljuk, majd rátesszük a tányérra, és ráöntjük a tejszínes parajt.
  3. Parmezán sajtot reszelünk rá, és szalamanderban rápirítjuk (otthoni konyhában sütőben csak felül sütéssel 180-200 C-on).
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1059
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 10.

Ajánló

Mi kagylóhéjban tálaltuk a kagylót, és úgy pirítottuk rá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szabó Richárd 19 recept

Egy francia csoportnak készítettük pár éve ezt a fogást, kifejezetten kérték, hogy vagy kagyló vagy rák legyen. Hát mi a fésűkagyló mellett döntöttünk:), és ez lett az eredménye, egy könnyű meleg előétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk