r
Nosalty Logó

Parajos fésűkagyló parmezánnal pirítva

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szabó Richárd
Parajos fésűkagyló parmezánnal pirítva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1514 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1514 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12363.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    2654 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    7333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    930 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8571 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17566 micro
Összesen 1514 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12363.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    2654 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    7333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    930 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8571 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17566 micro
Összesen 1514 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1526.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1058 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2169 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha a paraj kiolvadt, akkor kevés vajon vékony szeletekre vágott fokhagymát pirítunk, de csak enyhén, mert keserű lesz, ha túlpirítjuk. Hozzáadjuk a parajt, majd kevés tejszínnel lazítjuk az állagát, sóval, borssal ízesítjük.
  2. A megtisztított fésűkagylót sóval, borssal és kevés őrölt gyömbérrel bedörzsöljük. Felhevített olívaolajon hirtelen sütjük mindkét oldalát, a végén lime kifacsart levével enyhén meglocsoljuk, majd rátesszük a tányérra, és ráöntjük a tejszínes parajt.
  3. Parmezán sajtot reszelünk rá, és szalamanderban rápirítjuk (otthoni konyhában sütőben csak felül sütéssel 180-200 C-on).
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1061
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 10.

Ajánló

Mi kagylóhéjban tálaltuk a kagylót, és úgy pirítottuk rá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szabó Richárd 19 recept

Egy francia csoportnak készítettük pár éve ezt a fogást, kifejezetten kérték, hogy vagy kagyló vagy rák legyen. Hát mi a fésűkagyló mellett döntöttünk:), és ez lett az eredménye, egy könnyű meleg előétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...