Parajos fésűkagyló parmezánnal pirítva
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szabó Richárd
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
200g kagylóhús172 kcal
-
200g spenót33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
85g lime21 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
200g parmezán sajt784 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
1514
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
200g kagylóhús172 kcal
-
200g spenót33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
85g lime21 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
200g parmezán sajt784 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
1514
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
24.7g kagylóhús21 kcal
-
24.7g spenót4 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
10.5g lime3 kcal
-
1.4g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
6.2g főzőtejszín8 kcal
-
6.2g margarin44 kcal
-
24.7g parmezán sajt97 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
Összesen
187
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 101.9 g
Zsír
-
Összesen 109.3 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12363.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 2654 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 282 mg
-
Foszfor 1924 mg
-
Nátrium 7333 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 467.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1645 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 751 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 385 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 930 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8571 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17566 micro
Összesen
1514
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 101.9 g
Zsír
-
Összesen 109.3 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12363.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 2654 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 282 mg
-
Foszfor 1924 mg
-
Nátrium 7333 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 467.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1645 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 751 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 385 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 930 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8571 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17566 micro
Összesen
1514
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1526.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 328 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 905 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1058 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2169 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db lime
-
1 ek só
-
0.5 dl főzőtejszín
-
5 dkg margarin
-
20 dkg parmezán sajt
-
1 csipet gyömbérpor
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
- Ha a paraj kiolvadt, akkor kevés vajon vékony szeletekre vágott fokhagymát pirítunk, de csak enyhén, mert keserű lesz, ha túlpirítjuk. Hozzáadjuk a parajt, majd kevés tejszínnel lazítjuk az állagát, sóval, borssal ízesítjük.
- A megtisztított fésűkagylót sóval, borssal és kevés őrölt gyömbérrel bedörzsöljük. Felhevített olívaolajon hirtelen sütjük mindkét oldalát, a végén lime kifacsart levével enyhén meglocsoljuk, majd rátesszük a tányérra, és ráöntjük a tejszínes parajt.
- Parmezán sajtot reszelünk rá, és szalamanderban rápirítjuk (otthoni konyhában sütőben csak felül sütéssel 180-200 C-on).
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1065
- Feltöltés dátuma: 2014. január 10.
Ajánló
Mi kagylóhéjban tálaltuk a kagylót, és úgy pirítottuk rá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Szabó Richárd
19 recept
Egy francia csoportnak készítettük pár éve ezt a fogást, kifejezetten kérték, hogy vagy kagyló vagy rák legyen. Hát mi a fésűkagyló mellett döntöttünk:), és ez lett az eredménye, egy könnyű meleg előétel.