Kagylóleves 2.
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
125g feketekagyló65 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
200g marha alaplé0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
4g vaj27 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fehérborecet0 kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g feketekagyló258 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
800g marha alaplé0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g fehérborecet0 kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
26.6g feketekagyló14 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
10.6g fehérbor9 kcal
-
42.6g marha alaplé0 kcal
-
10.6g főzőtejszín14 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g fehérborecet0 kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 663.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 173.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 586 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 627 micro
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 44.8 g
Zsír
-
Összesen 63.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2655 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 405 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 879 mg
-
Nátrium 1022 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 695.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 630 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 36 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 756 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 256 mg
-
Retinol - A vitamin: 435 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2343 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2507 micro
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Hozzávalók
-
0.5 kg feketekagyló
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 dl fehérbor
-
8 dl marha alaplé
-
2 dl főzőtejszín
-
1 csokor petrezselyem
-
15 g vaj
-
0.3 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
1 db babérlevél
-
1 kk fehérborecet
Elkészítés
- Felaprítjuk a hagymát, majd a felolvasztott vajon üvegesre pároljuk.
- Mikor már kezd megpuhulni, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát.
- Amikor a hagyma kész, hozzáöntjük a húslevest, a bort, a borecetet. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet és a kakukkfüvet. Hagyjuk az egészet felforrni.
- A feketekagyló húsát beletesszük a forró levesbe, és lefedve pároljuk 10 percen keresztül (ha még fagyos volt, akkor további 5 percig).
- Ezután keverjük hozzá a tejszínt, amit egy kis levessel előtte simára kevertünk egy tálban.
- Kóstoljuk meg a levest, és ízesítsük tovább ízlés szerint. A legvégén adjuk hozzá a petrezselyemzöldet.
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 12535
- Feltöltés dátuma: 2011. február 19.
Ajánló
Ajánlom mindenkinek, aki szeretne valami különlegeset, de könnyen elkészíthetőt. A feketekagyló lehet a páncéljában is, de akkor tisztítani is kell, valamint a végén kiszedegetni. Azt is lehet, hogy ilyet is-olyat is rak bele az ember, ez ízlés kérdése. Szerintem tálaláskor jól néz ki benne a feketekagyló, de én megspórolom magamnak a kiszedését az előkészítés során. Jó étvágyat hozzá! Remélem, ízleni fog!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Szerettem volna egy egyszerű leves készíteni, de valami különlegeset - amivel eddig nem dolgoztam - beletenni. A kagylóleves adta magát, így elkezdtem keresni, de nem találtam nekem megfelelőt. Aztán végül összeszedtem a francia alapreceptet, és a saját ízlésem szerint megvariáltam. Végül nagyon elégedett lettem az eredménnyel, és a készítéshez felhasznált kiváló száraz bort kortyolgatva mellé, nagyon kellemes szombati vacsorát jelentett.