Fehérboros kagyló
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Ramonika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
A kagyló elkészítéséhez
-
500g feketekagyló258 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
12g citromlé3 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
-
43g citrom7 kcal
Összesen
474
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
A kagyló elkészítéséhez
-
1000g feketekagyló516 kcal
-
300g fehérbor246 kcal
-
24g citromlé5 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
-
85g citrom13 kcal
Összesen
946
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
A kagyló elkészítéséhez
-
69.6g feketekagyló36 kcal
-
20.9g fehérbor17 kcal
-
1.7g citromlé0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
A tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
-
5.9g citrom1 kcal
Összesen
66
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.4 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2262.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 627 mg
-
Nátrium 1249 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 404.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 36 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
474
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.7 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4524.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 270 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 240 mg
-
Foszfor 1253 mg
-
Nátrium 2498 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 809.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 288 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 72 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 408 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
946
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A kagyló elkészítéséhez
- A kagylót átmossuk, eltávolítjuk a bajuszkákat. A tisztítás hideg vízben történik. Egyenként átnyomkodjuk, hogy nem üres-e valamelyik kagyló, mert ebben az esetben fekete lesz a főzött kagyló.
- A fokhagymát az olívaolajon megpirítjuk, felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a fél csirkés leveskockát, és 1 percig forraljuk.
- beletesszük a kagylót és ráfacsarjuk a citromlevet.
- Kb. 5 percig főzzük fedő alatt, ha minden kagyló kinyílt, elkészült az étel.
- Még melegen citromkarikákkal tálaljuk, friss petrezselyemzölddel megszórjuk.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 66487
- Feltöltés dátuma: 2009. július 29.
Ajánló
Hasábburgonyával tálalom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Ramonika
32 recept
Egy nyaralás alkalmával kóstoltam.