Frutti di mare tagliatelle, azaz tészta tenger gyümölcseivel
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Barilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
5g olívaolaj47 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
33g fehérborecet6 kcal
-
50g tintahalkarika40 kcal
-
67g garnéla47 kcal
-
33g koktélparadicsom6 kcal
-
28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
42g tészta155 kcal
-
50g feketekagyló26 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
28g citrom4 kcal
Összesen
367
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
32g olívaolaj283 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
200g fehérborecet38 kcal
-
300g tintahalkarika237 kcal
-
400g garnéla284 kcal
-
200g koktélparadicsom36 kcal
-
168 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g tészta928 kcal
-
300g feketekagyló155 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
170g citrom26 kcal
Összesen
2204
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
7.5g fehérborecet1 kcal
-
11.3g tintahalkarika9 kcal
-
15.1g garnéla11 kcal
-
7.5g koktélparadicsom1 kcal
-
26.4g passzírozott paradicsom6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.4g tészta35 kcal
-
11.3g feketekagyló6 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
6.4g citrom1 kcal
Összesen
83
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.3 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2068.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 545 mg
-
Nátrium 1210 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 320 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 453 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 17069 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
367
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 170 g
Zsír
-
Összesen 48.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 890 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12409.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 498 mg
-
Kálcium 777 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 525 mg
-
Foszfor 3272 mg
-
Nátrium 7261 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 264.5 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1919.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 880 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 35 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 165 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 911 micro
-
Kolin: 573 mg
-
Retinol - A vitamin: 641 micro
-
α-karotin 203 micro
-
β-karotin 2715 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 102411 micro
-
Lut-zea 474 micro
Összesen
2204
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 467.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3859 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
83
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
4 ek olívaolaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 dl fehérborecet
-
300 g tintahalkarika
-
400 g garnéla
-
20 dkg koktélparadicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
300 g feketekagyló
Elkészítés
- A vöröshagymát finomra vágjuk, és felmelegített olívaolajon dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a szintén finomra aprított fokhagymát, és üvegesre pároljuk az egészet.
- Ezután felöntjük a fehérborral, és tovább forraljuk pár percig, hogy távozzon az alkohol.
- Erre az alapra jöhet a tintahalkarika, a garnélarák és a koktélparadicsom, egészben. Átfogatjuk, aztán felöntjük a passzátával, és összefőzzük 8-10 percig, fedő nélkül, hogy a mártás besűrűsödjön. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (Aki szereti a csípőset, tehet bele chilit is)
- Amíg rotyog a szósz, addig megfőzzük a tésztát. Forraljunk fel egy fazék sós vizet, tegyük bele a tésztát, és főzzük al dente-re a csomagoláson található utasítások szerint. Fontos, hogy a fazekat fedjük le főzés közben!
- A kifőtt tésztát melegen beleborítjuk a mártásba, és alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja.
- Végül beleültetjük a főtt fekete kagylókat, és pár perc alatt átmelegítjük. Megszórjuk petrezselyemmel. és citromkarikákkal tálaljuk. Frissen, melegen fogyasszuk!
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 83
- Össznézettség: 4601
- Feltöltés dátuma: 2023. február 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barilla
60 recept
A Frutti Di Mare szó szerinti jelentése a „tenger gyümölcse” (a tengeri finomságokra utalva). Ez egy egyszerű és népszerű olasz tésztaétel, amelyet spagettivel, arrabiata szósszal készítenek, és kerülnek bele különféle tenger herkentyűk is, mint például (de nem kizárólagosan) kagyló, garnélarák, fésűkagyló, tintahal és/vagy polip. A mi változatunk tagliatelle-vel készül, a sűrű paradicsomszószba pedig kék kagyló, tintahal és garnélarák kerül. Apró szemű koktélparadicsommal és friss fűszernövényekkel gazdagítjuk, majd citromszeletekkel és friss kenyérrel szervírozzuk. Körülbelül fél óra alatt el is készül, és biztosan lenyűgözi a vacsoraközönséget.