r
Nosalty Logó

Frutti di mare tagliatelle, azaz tészta tenger gyümölcseivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Barilla
Frutti di mare tagliatelle, azaz tészta tenger gyümölcseivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2068.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    1210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    320 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    17069 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 367 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    890 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12409.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    498 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    3272 mg
  • Nátrium
    7261 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1919.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    911 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    641 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    2715 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    102411 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 2204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3859 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 83 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, és felmelegített olívaolajon dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a szintén finomra aprított fokhagymát, és üvegesre pároljuk az egészet.
  2. Ezután felöntjük a fehérborral, és tovább forraljuk pár percig, hogy távozzon az alkohol.
  3. Erre az alapra jöhet a tintahalkarika, a garnélarák és a koktélparadicsom, egészben. Átfogatjuk, aztán felöntjük a passzátával, és összefőzzük 8-10 percig, fedő nélkül, hogy a mártás besűrűsödjön. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (Aki szereti a csípőset, tehet bele chilit is)
  4. Amíg rotyog a szósz, addig megfőzzük a tésztát. Forraljunk fel egy fazék sós vizet, tegyük bele a tésztát, és főzzük al dente-re a csomagoláson található utasítások szerint. Fontos, hogy a fazekat fedjük le főzés közben!
  5. A kifőtt tésztát melegen beleborítjuk a mártásba, és alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja.
  6. Végül beleültetjük a főtt fekete kagylókat, és pár perc alatt átmelegítjük. Megszórjuk petrezselyemmel. és citromkarikákkal tálaljuk. Frissen, melegen fogyasszuk!
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 4351
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 23.

Receptkategóriák

Frutti di mare tagliatelle, azaz tészta tenger gyümölcseivel
Barilla 60 recept

A Frutti Di Mare szó szerinti jelentése a „tenger gyümölcse” (a tengeri finomságokra utalva). Ez egy egyszerű és népszerű olasz tésztaétel, amelyet spagettivel, arrabiata szósszal készítenek, és kerülnek bele különféle tenger herkentyűk is, mint például (de nem kizárólagosan) kagyló, garnélarák, fésűkagyló, tintahal és/vagy polip. A mi változatunk tagliatelle-vel készül, a sűrű paradicsomszószba pedig kék kagyló, tintahal és garnélarák kerül. Apró szemű koktélparadicsommal és friss fűszernövényekkel gazdagítjuk, majd citromszeletekkel és friss kenyérrel szervírozzuk. Körülbelül fél óra alatt el is készül, és biztosan lenyűgözi a vacsoraközönséget.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...