r
Nosalty Logó

Clemenza húsgolyós-kolbászos spagettije a Keresztapából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Clemenza húsgolyós-kolbászos spagettije a Keresztapából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

hozzávalók a húsgolyókhoz

hozzávalók a paradicsomos raguhoz

hozzávalók a tálaláshoz

Összesen 869 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

hozzávalók a húsgolyókhoz

hozzávalók a paradicsomos raguhoz

hozzávalók a tálaláshoz

Összesen 5207 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

hozzávalók a húsgolyókhoz

hozzávalók a paradicsomos raguhoz

hozzávalók a tálaláshoz

Összesen 173 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2054 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    1156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    998 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7447 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 869 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.2 g

Zsír

  • Összesen
    282.9 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    646 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12324.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    1643 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    2825 mg
  • Nátrium
    6935 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.3 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1906.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1272 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1111 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    717 micro
  • α-karotin
    1226 micro
  • β-karotin
    5987 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    44683 micro
  • Lut-zea
    1801 micro
Összesen 5207 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1486 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

hozzávalók a húsgolyókhoz

hozzávalók a paradicsomos raguhoz

hozzávalók a tálaláshoz

Elkészítés

hozzávalók a húsgolyókhoz

  1. A húsgolyóhoz a hozzávalókat egy közepes méretű tálba tesszük. Összegyúrjuk, és diónyi gombócokat formázunk belőle.
  2. Az olívaolajat és a vajat összehevítjük, és körbepirítjuk a húsgolyókat.

hozzávalók a paradicsomos raguhoz

  1. A kolbászt felkarikázzuk, serpenyőben picit lepirítjuk, majd félretesszük.
  2. A vöröshagymát nagyon finomra aprítjuk, a fokhagymát pedig vékonyan felszeleteljük. Az olaj és a vaj keverékét felhevítjük, rádobjuk a hagymákat, és üvegesre pároljuk.
  3. Hozzákanalazzuk a sűrített paradicsomot, meglocsoljuk vörösborral és meghintjük 2-3 evőkanál cukorral. Folyamatos kevergetés mellett 5-10 percet főzzük, amíg kissé besűrűsödik.
  4. A paradicsomot felkockázzuk és a paradicsomos alaphoz adjuk. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, majd lefedve, alacsony lángon 20 percet főzzük, majd a fedőt eltávolítva még nagyjából 10 percet, amíg a felesleges folyadék elpárolog.
  5. Amint megpuhult a paradicsom, botmixerrel turmixolunk rajta egy-kettőt - ez a lépés el is hagyható, de krémesebb lesz így. Hozzáadunk egy kevés habtejszínt a színe végett, majd jöhet bele az előkészített kolbász és húsgombóc.
  6. A hússal együtt, alacsony lángon főzzük még egy 10-15 percet, hogy a paradicsomszósz a kolbász ízét is átvegye.

hozzávalók a tálaláshoz

  1. A spagettit sós vízben készre főzzük és leszűrjük.
  2. A paradicsomos szószt a spagettivel tálaljuk, jó adag parmezánnal és friss bazsalikommal megszórva.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 13338
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Clemenza húsgolyós-kolbászos spagettije a Keresztapából
Rosanics Petra 351 recept

Biztos sok Keresztapa-rajongónak rémlik az a jelenet, amikor a Corleone-család caporegime-éje, Clemenza kiokítja Michael-t a paradicsomos spagetti elkészítésének csínja-bínjáról. Én most szintén az ő utasításai alapján készítettem el ezt a fenséges ragut, amiben az legjobb, hogy nincs benne semmi flanc. Csak a hagyma, a kolbász és a rengeteg paradicsom tiszta, letisztult íze - mert néha nem is kell több.

Hozzávalók

hozzávalók a húsgolyókhoz

hozzávalók a paradicsomos raguhoz

hozzávalók a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...