r
Nosalty Logó

Barackos caprese, paradicsommal és sonkával, könnyed salátaágyon

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Barackos caprese, paradicsommal és sonkával, könnyed salátaágyon
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Saláta

Dresszing

369
Kalória
18.4g
Fehérje
18.3g
Szénhidrátok
26.3g
Zsír
358.7g
Víz
49.4g
Koleszterin
5.8g
Rost
9.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Saláta

Dresszing

Összesen 369 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Saláta

Dresszing

Összesen 1473 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Saláta

Dresszing

Összesen 79 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    358.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    814 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    8380 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    1814 micro
  • Lut-zea
    4778 micro
Összesen 369 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4975.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    1768 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1315 mg
  • Nátrium
    1554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1434.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    959 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1017 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    285 micro
  • β-karotin
    33520 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    7256 micro
  • Lut-zea
    19112 micro
Összesen 1473 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1816 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    393 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

Saláta

  1. A salátaleveleket és a rukkolát egy nagy tálra szépen elegyengetjük. (Megágyazunk a többi hozzávalónak.)
  2. A barackokat, paradicsomokat megmossuk, majd tetszés szerint feldaraboljuk, szeleteljük. Ráhelyezzük a salátaágyra őket.
  3. Rátépkedjük a mozzarellát, ráhelyezzük gusztusosan a sonka szeleteket, meg szórjuk vékonya szeletelt salottahagymával és az apróra vágott mentával vagy bazsalikommal (vagy mindkettővel.) Tegyünk rá pár szem olajbogyót is ha szeretnénk.
  4. Kész a sali, jöhet a gyors dresszing.

Dresszing

  1. Egy tálkába minden hozzávalót összekeverünk, majd az egész salátát alaposan meglocsoljuk a kész dresszinggel és már találhatjuk is a friss, nyári barackos caprese-t.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Azt hiszem, mindannyiunknak meg van a maga caprese receptre, igaz? Ez a legepikusabb kombinációja a lédús, érett paradicsomnak és a puha, friss mozzarellának. Az ég is egymásnak teremtette őket. De, ha adunk hozzá még néhány tökéletes nyári összetevőt, mint az érett nektarin, a füstölt parasztsonka és gazdag kevert saláta, egy jó pár szinttel feljebb tudjuk tornázni az élvezeti értékeket!! Szóval: Helló Barack Paradicsom Caprese! Próbáljátok ki!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!