Osso bucco in bianco
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
300g borjúlábszár241 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
2 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
5g rozmaring7 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
13g pancetta67 kcal
-
75g alaplé5 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
607
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1200g borjúlábszár963 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
10 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
24g kakukkfű24 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g pancetta268 kcal
-
300g alaplé21 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
2431
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
49.6g borjúlábszár40 kcal
-
7g sárgarépa3 kcal
-
3.3g halványító zeller0 kcal
-
7g vöröshagyma3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0.9g rozmaring1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.1g pancetta11 kcal
-
12.4g alaplé1 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
8.3g fehérbor7 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
102
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.7 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1361.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 481 mg
-
Nátrium 617 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 320 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 492 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 200 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 1315 micro
-
β-karotin 3946 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 778 micro
Összesen
607
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 182.9 g
Zsír
-
Összesen 130.5 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 804 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5445.2 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 577 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 335 mg
-
Foszfor 1924 mg
-
Nátrium 2468 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1279.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1967 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 799 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 403 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 15783 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3110 micro
Összesen
2431
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 217 micro
-
β-karotin 652 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy db sárgarépa
-
2 közepes szár halványító zeller
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 db babérlevél
-
3 dl alaplé
-
5 gerezd fokhagyma
-
2 dl fehérbor
-
6 dkg vaj
-
3 ek olívaolaj
-
0.3 citromból nyert citromhéj
-
4 dkg finomliszt
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 csipet fahéj
Elkészítés
- A húst szárazra töröljük. Egy spárgával áttekerjük az oldalukat, és erősen megkötjük. Ha nem teszünk így, széteshetnek főzés közben, ami az ízen nem változtat ugyan, csak kevésbé lesz esztétikus (ez egyébként a kötözéssel együtt is előfordulhat, de egy ilyen inas húsnál erre sajnos fel kell készülni).
- Egy nagy, lehetőleg vastag (öntöttvas a legjobb) lábasban felmelegítjük az olívaolajat és egy ek vajat. Beletesszük a csíkokra vágott szalonnát, és kisütjük. A szalonnát szűrőlapáttal kivesszük, és félretesszük (annyira félre, hogy még véletlenül se együk meg a felét, amíg újra szükségünk nem lesz rá).
- A húsokat beleforgatjuk a lisztbe, beletesszük a visszamaradt szalonnás zsiradékba, és 5-6 percig, nagy lángon sütjük oldalanként.
- Közben a megpucolt sárgarépát, hagymát és zellert aprítóba tesszük, és finomra daráljuk.
- Kivesszük a húsokat, és félretesszük. A lábosba öntünk egy deci fehérbort, pár perc alatt visszaforraljuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és 5-8 percig főzzük nagy lángon, míg el nem kezdenek barnulni.
- Akkor hozzáadjuk a kakukkfüvet, a babért és a rozmaringot, a szalonnát (ha maradt belőle valami), valamint a finomra vágott fokhagymából 4 gerezdet (egyet félreteszünk).
- 1-2 percig főzzük, majd rátesszük a húsokat, hozzáadjuk az alaplevet és a maradék bort, ízlés szerint sózzuk, és a csipet fahéjat is rászórjuk.
- Letakarva főzzük 2-3 órát - néha megfordítjuk a húst (óvatosan, két nagy lapáttal), és villával megnézzük, mennyire puha. Ha eléggé megpuhult, akkor kivesszük a főzőléből. A velők amúgy is kiesnének, úgyhogy őket vegyük ki, és kicsit vágjuk össze.
- A zöldségeket egy sűrű tésztaszűrőbe tesszük, és átpasszírozzuk - kanál hátával, véres verejtékkel. A levet és a szűrű aljáról lekapart pépet visszatesszük a lábasba, hozzáadunk kb. 5 dkg vajat, és nagy lángon beforraljuk, a velődarabokat hozzáadva.
- Ha kicsit besűrűsödött, belefacsarjuk a fél citrom levét és a petrezselyem háromnegyedét, majd még 2 percig főzzük, ha kell, sózzuk.
- A húst tányérra tesszük, meglocsoljuk szafttal, szórunk rá maradék petrezselymet, citromhéjat és a fokhagymát (az egy gerezd félretett fokhagymát nagyon apróra vágva).
- Azonnal tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 150
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 53
- Össznézettség: 39097
- Feltöltés dátuma: 2016. május 30.
Ajánló
Ikon királyleányka-zöld vertellini került mellé az asztalra, szerintem ezzel nem nyúltok mellé. Köretnek a rizottó vagy a polenta lenne igazán autentikus, de én most azért is krumplipürével kínáltam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Igazi szaftos, pasis kaja - az elkészítése igényel némi rutinit, de megéri...nagyon megéri!