r
Nosalty Logó

Osso bucco in bianco

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Osso bucco in bianco
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 607 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2431 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    320 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3946 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    778 micro
Összesen 607 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.9 g

Zsír

  • Összesen
    130.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5445.2 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    2468 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1279.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1967 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    799 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    15783 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3110 micro
Összesen 2431 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    652 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst szárazra töröljük. Egy spárgával áttekerjük az oldalukat, és erősen megkötjük. Ha nem teszünk így, széteshetnek főzés közben, ami az ízen nem változtat ugyan, csak kevésbé lesz esztétikus (ez egyébként a kötözéssel együtt is előfordulhat, de egy ilyen inas húsnál erre sajnos fel kell készülni).
  2. Egy nagy, lehetőleg vastag (öntöttvas a legjobb) lábasban felmelegítjük az olívaolajat és egy ek vajat. Beletesszük a csíkokra vágott szalonnát, és kisütjük. A szalonnát szűrőlapáttal kivesszük, és félretesszük (annyira félre, hogy még véletlenül se együk meg a felét, amíg újra szükségünk nem lesz rá).
  3. A húsokat beleforgatjuk a lisztbe, beletesszük a visszamaradt szalonnás zsiradékba, és 5-6 percig, nagy lángon sütjük oldalanként.
  4. Közben a megpucolt sárgarépát, hagymát és zellert aprítóba tesszük, és finomra daráljuk.
  5. Kivesszük a húsokat, és félretesszük. A lábosba öntünk egy deci fehérbort, pár perc alatt visszaforraljuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és 5-8 percig főzzük nagy lángon, míg el nem kezdenek barnulni.
  6. Akkor hozzáadjuk a kakukkfüvet, a babért és a rozmaringot, a szalonnát (ha maradt belőle valami), valamint a finomra vágott fokhagymából 4 gerezdet (egyet félreteszünk).
  7. 1-2 percig főzzük, majd rátesszük a húsokat, hozzáadjuk az alaplevet és a maradék bort, ízlés szerint sózzuk, és a csipet fahéjat is rászórjuk.
  8. Letakarva főzzük 2-3 órát - néha megfordítjuk a húst (óvatosan, két nagy lapáttal), és villával megnézzük, mennyire puha. Ha eléggé megpuhult, akkor kivesszük a főzőléből. A velők amúgy is kiesnének, úgyhogy őket vegyük ki, és kicsit vágjuk össze.
  9. A zöldségeket egy sűrű tésztaszűrőbe tesszük, és átpasszírozzuk - kanál hátával, véres verejtékkel. A levet és a szűrű aljáról lekapart pépet visszatesszük a lábasba, hozzáadunk kb. 5 dkg vajat, és nagy lángon beforraljuk, a velődarabokat hozzáadva.
  10. Ha kicsit besűrűsödött, belefacsarjuk a fél citrom levét és a petrezselyem háromnegyedét, majd még 2 percig főzzük, ha kell, sózzuk.
  11. A húst tányérra tesszük, meglocsoljuk szafttal, szórunk rá maradék petrezselymet, citromhéjat és a fokhagymát (az egy gerezd félretett fokhagymát nagyon apróra vágva).
  12. Azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 39097
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 30.

Ajánló

Ikon királyleányka-zöld vertellini került mellé az asztalra, szerintem ezzel nem nyúltok mellé. Köretnek a rizottó vagy a polenta lenne igazán autentikus, de én most azért is krumplipürével kínáltam. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi szaftos, pasis kaja - az elkészítése igényel némi rutinit, de megéri...nagyon megéri!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezt a fogást nem bírja elviselni a csillagjegyed az ünnepi...

Nézzük, mit ígérnek a csillagok, ha az adventi készülődésről, leszűkítve a kört, a hidegtálak elkészítéséről van szó, te pedig a legjobbat akarnád a horoszkópban mélyen hívő baráttagoknak, családtagoknak. Íme, azok a fogások, amiket nekik NE készíts el. Mindenki másnak szívből ajánljuk őket!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...