r
Nosalty Logó

Jamie Oliver arrabiata spagettije

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
Jamie Oliver arrabiata spagettije
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 510 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2043 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1050 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    925 micro
Összesen 510 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3528.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1029 mg
  • Nátrium
    1287 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    857.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    533 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1121 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4201 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    3701 micro
Összesen 2043 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1381 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemlemorzsát összekeverjük egy teáskanál olívaolajjal, sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk, és 3-4 perc alatt aranyszínűre grillezzük a sütőben. Félretesszük.
  2. A fokhagymát nagyon finomra vágjuk - a chilipaprikát egészben hagyjuk, különben nagyon erős lesz!
  3. Az olívaolajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a chilit és a fokhagymát, 2 perc alatt illatosra pirítjuk őket, majd rázúdítjuk a paradicsomot és az alaplever, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve 20 percig főzzük.
  4. Közben kifőzzük a tésztát - al dente alá, ami azt jelenti,. hogy ha a zacskón pl 8 perc van, akkor főzzük 6 percig.
  5. Ha a tészta "kész", leszűrjük, egy bögrényit félreteszünk a főzővízből, beleöntjük a tésztát a szószba, hozzáadunk 1-1,5 dl főzővizet, beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet és a bazsalikomot, majd még 1-2 percig főzzük.
  6. Azonnal tálaljuk, megszórjuk parmezánnal, zsemlemorzsával és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal.
  • Receptkönyvben: 445
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 112
  • Össznézettség: 42263
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

jamie oliver mennyei arrabiata receptje - érdemes a módszert és a roppanós morzsát is ellesni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...