r
Nosalty Logó

Minestrone leves pestós baguette-tel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Minestrone leves pestós baguette-tel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1263 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5046 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5273 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1117 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    2709 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    554.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    697 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    7018 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    7769 micro
Összesen 1263 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    264.4 g

Zsír

  • Összesen
    210.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21092.2 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    4467 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1470 mg
  • Foszfor
    3963 mg
  • Nátrium
    10838 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.3 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    122 mg

VÍZ

  • Összesen
    2219.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2970 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    1528 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2787 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    28072 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    10981 micro
  • Lut-zea
    31078 micro
Összesen 5046 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    239 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, majd tetszés szerint felaprítjuk őket.
  2. Szalonnát kis olívaolajon elkezdjük megpirítani, majd mehet rá a hagyma, sárgarépa és a szárzeller. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és időnként megkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, az aprított paradicsomot.
  4. Az egészet átkeverjük, majd felöntjük a zöldségalaplével, és addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak - nagyjából 15 percig.
  5. Hozzáadjuk a lepirított cukkinit és padlizsán. Majd a kelkáposztát és a spenótot, a végén pedig a babot. Ekkor még mehet bele 1 deci vörösbor és rengetek friss bazsalikom is. Felforraljuk, pár percig rotyogtatjuk, ügyelve, hogy ne főzzük szét a zöldségeket - épp ezért fontos, hogy az összetevők a megfelelő sorrendben kerüljenek a lábosba.
  6. A bagetteket felkarikázzuk, és 200°C fokos sütőben megpirítjuk. Pestóval jó alaposan megkenjük, majd megszórjuk őket parmezánfogáccsal. Ezzel tálaljuk a levest. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 32 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5107
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csodálatos leves, tartalmas és tele van rengeteg változatos zöldséggel. Aki az olasz ízeket szereti, az biztosan nem fog csalódni ebben sem. Az év bármely szakában jól tud esni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...