Minestrone leves pestós baguette-tel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
50g császárszalonna197 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
5 kcal
-
50g cukkini8 kcal
-
100g padlizsán24 kcal
-
100g fehérbab333 kcal
-
63g spenót10 kcal
-
125g kelkáposzta27 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
45g pesto176 kcal
-
75g bagett206 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1263
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g császárszalonna786 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
160g halványító zeller20 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
400g padlizsán95 kcal
-
400g fehérbab1332 kcal
-
250g spenót41 kcal
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
180g pesto702 kcal
-
300g bagett822 kcal
-
200g parmezán sajt784 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
1000g zöldség alaplé70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
5046
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
4.3g császárszalonna17 kcal
-
2g lilahagyma1 kcal
-
3.5g sárgarépa1 kcal
-
3.5g halványító zeller0 kcal
-
4.3g cukkini1 kcal
-
8.7g padlizsán2 kcal
-
8.7g fehérbab29 kcal
-
5.4g spenót1 kcal
-
10.9g kelkáposzta2 kcal
-
8.7g konzerv paradicsom1 kcal
-
2.2g vörösbor2 kcal
-
3.9g pesto15 kcal
-
6.5g bagett18 kcal
-
4.3g parmezán sajt17 kcal
-
1.3g bazsalikom0 kcal
-
21.7g zöldség alaplé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
109
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 66.1 g
Zsír
-
Összesen 52.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5273 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 1117 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 367 mg
-
Foszfor 991 mg
-
Nátrium 2709 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 554.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 742 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 382 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 697 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 7018 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 7769 micro
Összesen
1263
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 264.4 g
Zsír
-
Összesen 210.5 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 268 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21092.2 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 234 mg
-
Kálcium 4467 mg
-
Vas 69 mg
-
Magnézium 1470 mg
-
Foszfor 3963 mg
-
Nátrium 10838 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 507.3 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 122 mg
VÍZ
-
Összesen 2219.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2970 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 298 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 1528 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2787 micro
-
Kolin: 642 mg
-
Retinol - A vitamin: 424 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 28072 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 10981 micro
-
Lut-zea 31078 micro
Összesen
5046
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 458.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 48.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 108 micro
-
β-karotin 610 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 239 micro
-
Lut-zea 676 micro
Összesen
109
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
200 g császárszalonna
-
1 közepes db lilahagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
4 közepes szár halványító zeller
-
1 közepes db cukkini
-
1 db padlizsán
-
400 g fehérbab
-
250 g spenót
-
0.5 közepes db kelkáposzta
-
400 g konzerv paradicsom
-
1 dl vörösbor
-
180 g pesto
-
200 g parmezán sajt
-
1 csokor bazsalikom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, majd tetszés szerint felaprítjuk őket.
- Szalonnát kis olívaolajon elkezdjük megpirítani, majd mehet rá a hagyma, sárgarépa és a szárzeller. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és időnként megkeverjük.
- Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, az aprított paradicsomot.
- Az egészet átkeverjük, majd felöntjük a zöldségalaplével, és addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak - nagyjából 15 percig.
- Hozzáadjuk a lepirított cukkinit és padlizsán. Majd a kelkáposztát és a spenótot, a végén pedig a babot. Ekkor még mehet bele 1 deci vörösbor és rengetek friss bazsalikom is. Felforraljuk, pár percig rotyogtatjuk, ügyelve, hogy ne főzzük szét a zöldségeket - épp ezért fontos, hogy az összetevők a megfelelő sorrendben kerüljenek a lábosba.
- A bagetteket felkarikázzuk, és 200°C fokos sütőben megpirítjuk. Pestóval jó alaposan megkenjük, majd megszórjuk őket parmezánfogáccsal. Ezzel tálaljuk a levest. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 32 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5121
- Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
Csodálatos leves, tartalmas és tele van rengeteg változatos zöldséggel. Aki az olasz ízeket szereti, az biztosan nem fog csalódni ebben sem. Az év bármely szakában jól tud esni.