Ezt főzheted ~ 28 különleges fogás februárra, amit ti készítettetek

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Ezúttal a decemberi, ünnepi finomságok következnek! Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

A Nosalty közössége a ti általatok feltöltött számos fantasztikus recept miatt is egyedi, ezért mostantól „Ezt főzheted" névre keresztelt sorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük a szezonhoz legjobban passzoló, az előételtől a főételen át a desszertig minden kategóriát átölelő recepteket, a felhasználóink, vagyis a ti fogásaitokból.

  1. 1.

    Bajorkrémes-kosarak

    NapsütötteVidékünkön guszta édes csodái fehér csokival, leveles tésztával, vaníliával készülnek.

  2. 2.

    Árpagyöngy rizottó

    Grandevu különleges és mutatós fogása a rizottó szerelmeseinek.

  3. 3.

    Gluténmentes bucik

    Picipiros azokra is gondol, akik glutén nélkül táplálkoznak, de imádják a péksütiket!

  4. 4.

    Ananászos csirkecurry

    Rebeka's Home csodás napsárga, nem mindennapi alapanyagokat hozott össze egy tányéron.

  5. 5.

    Csokoládéval töltött ragasztott fánk

    Iluska a farsangi szezont koronázza meg ezekkel a pufi csokis fánkokkal.

  6. 6.

    Édesburgonya-gnocchi

    Takács Kriszti újhullámos receptje batátából készül, és eszméletlen jól néz ki.

  7. 7.

    Csorba zöldfűszeres húsgombóccal

    Sárika Konyhája - Bíró Sára kiadós, gombócos-zöldséges csorbalevese után második sem kell majd.

  8. 8.

    Zöldséges sertéscsíkok szójás-szezámos szószban, tojásos rizzsel

    Kovács Dana Kína-ihlette sertésétele az elmaradhatatlan tojásos rizzsel.

  9. 9.

    Diós-habos kosárka

    Mercédesz_94 fotója a nyarat idézi, a dió pedig a telet. És milyen jól van ez így!

  10. 10.

    Kacsamell vegyes gombás szósszal és sült céklával

    Gombagasztro kacsamellet sütött gombával, céklával. Ettől el sem nehezülsz!

  11. 11.

    Könnyű almapuncs

    Júlia almapuncsa ízig-vérig téli recept, jó fűszeresen az igazi!

  12. 12.

    Lencsefőzelék sült kolbásszal

    zoltannecsiszer5 a lencsére szavaz, és nem csak újévkor. A sült kolbász pedig csak ráadás!

  13. 13.

    Csokoládéálom-torta

    Gizi csokis klasszikusa egy lagzi vagy egy szülinap dísze is lehet!

  14. 14.

    Gyors csibebrassói

    PSzaboistvan brassóija a gyorsabb megoldások híveinek, csirkéből, szaftosan.

  15. 15.

    Házi túrós rétes

    Ana's Kitchen házi túrós rétese, amire a masszív porcukorréteg teszi fel a legfinomabb tetőt.

  16. 16.

    Kávéhabos kocka

    ptundi66 kávérajongóknak készítette ezt a csinos sütit, na meg persze magának.

  17. 17.

    Kapros-tejfölös túrógnocchi

    ÍZcsiklandozó télen-nyáron kiváló receptje, amely hús nélkül is 100%-os élményt nyújt.

  18. 18.

    Grízes-mákos kocka

    Lizinka_ télies hangulatú süteménye azoknak, akiknek kell a napi cukoradagjuk.

  19. 19.

    Banános panna cotta

    Happygirlkitchen banánnal spékelte meg a panna cottát, ami így extra krémes lett.

  20. 20.

    Kínai lótuszleves

    Tike receptje minden kínaikonyha-rajongónak, lótuszgyökérrel!

  21. 21.

    Almás rétes Azaria konyhájából

    Azaria téli szezonra (is) kiváló almás rétese, ami mellé már csak egy forró tea vagy némi forralt bor hiányzik.

  22. 22.

    Egyszerű linzer

    Travelling Kitchen csinos linzere nem hagy kivetnivalót maga után. Süsd meg!

  23. 23.

    Székelykáposzta - kovászolt káposztából

    Scarlett69 tökéletes téli receptje, ami után has nem marad üresen, az is biztos.

  24. 24.

    Túrós ökörszem

    SD konyhája klasszikus ökörszemreceptje, sok-sok puha túróval.

  25. 25.

    Diótésztás almás morzsapite

    Szakál Benjámin a diót és az almát házasította ebben a pazar pitében.

  26. 26.

    Kelkáposztával töltött rántott palacsinta

    Judit69 ismét remekel, és ezúttal igazi télies, sós palacsintakreációval támad.

  27. 27.

    Csokis csillag

    Akire szakácsunk mutatós csokoládés csillagot alkotott, amit még szülinapi torta helyett is el tudunk képzelni.

  28. 28.

    Zabpelyhes, búzakorpás húspogácsa

    Baroness konyhája egészségtudatos fasírtváltozata, amit ebédre, vacsorára is ajánlunk.

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...