r
Nosalty Logó

Bajorkrémes-kosarak

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NapsütötteVidékünkön
Bajorkrémes-kosarak
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Krém

414
Kalória
7.7g
Fehérje
38.8g
Szénhidrátok
25.2g
Zsír
47g
Víz
136.5g
Koleszterin
405mg
Rost
27.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Krém

Összesen 414 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Krém

Összesen 4134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Krém

Összesen 232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 414 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    252.1 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3690.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1202 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    1403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.9 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    470.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    818 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1492 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 4134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

Krém

  1. A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgájukat a cukorral együtt habverővel fehéredésig keverjük. A tűzhelyen előkészítünk egy vízfürdőt, ügyelve arra, hogy a tál, amiben a tojást keverjük, ne érintkezzen a vízzel.
  2. A tejet a vaníliarúd kikapart magjaival felforraljuk, majd lassan a tojáshoz csurgatjuk, miközben folyamatosan keverjük.
  3. A tejes-tojásos keveréket a vízgőz felett addig keverjük egy habverő segítségével, amíg a tojás megköt. Ezt a legegyszerűbben úgy tudjuk ellenőrizni, hogy egy fakanalat a krémbe mártunk és ráfújunk. Ha a krém a fakanálon rózsához hasonló mintát képez, a tojás megkötött.
  4. A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a krémbe keverjük. A tálat egy jégkockákkal vagy hideg vízzel teli nagy edénybe tesszük és addig keverjük a krémet, amíg teljesen kihűl. Közben az apróra reszelt fehér csokoládét is hozzáadjuk.
  5. A friss habtejszínt jól felverjük, majd óvatosan a krémhez forgatjuk - tejszínnek először egy kis részét keverjük a krémbe, hogy fellazítsuk, majd a többit hozzáadva krémesítjük.
  6. Az elkészült krémet a kosarakba töltjük, majd 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Ezalatt a bajor krém kellően megszilárdul ahhoz, hogy rá tudjuk tenni a lekvárt.
  7. A vörösáfonya lekvárt a krémre helyezzük és jégcukorral szórjuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!