r
Nosalty Logó

Banános panna cotta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Happygirlkitchen
Banános panna cotta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Alap

Karamellszósz

Összesen 867 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Alap

Karamellszósz

Összesen 3464 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Alap

Karamellszósz

Összesen 202 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 867 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    223.3 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    777 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1868.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.4 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1962 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1918 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 3464 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Alap

Karamellszósz

Elkészítés

Alap

  1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A banánokat megpucoljuk és leturmixoljuk. A tejszínt, a tejet és a cukrokat összekeverjük és feltesszük egy lábasba melegedni.
  2. Nem kell felforralni. Amikor szépen átmelegedett és a cukrok felolvadtak benne levesszük a melegről és a kinyomkodott zselatint elkeverjük benne. A banánt is hozzákeverjük, majd egy szűrő segítségével átszűrjük. Kis tálkákba adagoljuk és hűtőbe helyezzük.

Karamellszósz

  1. Amíg hűl, elkészítjük a tetejére a karamellt. Egy lábasba öntjük a cukrot és lassan elkezdjük melegíteni. Amikor szépen elkezd karamellizálódni, óvatosan hozzáöntjük a tejszínt és csomómentesre keverjük.
  2. Esetleg ha nagyon csomós lett használhatunk habverőt is azzal könnyebb eldolgozni a csomókat. Ha pedig olyan csomó keletkezett, amit nem tudunk eldolgozni, a szószt is szűrjük át egy szűrőn.
  3. Hagyjuk picit hűlni, majd kanalazzuk a panna cotta tetejére és helyezzük vissza a hűtőbe. Tálalás előtt díszíthetjük mandulával vagy banánszeletekkel is a tetejét.
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 164
  • 7 napos nézettség: 647
  • Össznézettség: 2528
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Banános panna cotta
Happygirlkitchen 59 recept

Hozzávalók

Alap

Karamellszósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...