r
Nosalty Logó

Kacsamell vegyes gombás szósszal és sült céklával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gombagasztro
Kacsamell vegyes gombás szósszal és sült céklával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 779 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3119 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2052.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 779 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    343.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8211.3 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    4578 mg
  • Nátrium
    1961 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.7 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    3089.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    255 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1529 micro
  • Kolin:
    1106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 3119 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamell bőrét beirdaljuk úgy, hogy csak a hájréteget vágjuk át. Egy fedeles serpenyőben kis olajon a kacsamell mindkét oldalát átpirítjuk. Célszerű a bőrös részt szép aranybarnára pirítani. Ügyeljünk a forgatásnál a felforrósodott zsiradékra, mert nagyon serceg és kifröccsen.
  2. A sütőt előmelegítjük 230-240 fokra, egy rácsos tepsire tesszük a kacsamelleket és még további 15-20 percig letakarva sütjük. A szeletelt gombát pici olajon átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. 3-4 evőkanál fehérbort adunk hozzá és elkezdjük párolni.
  3. Beleszórjuk az apróra vágott tárkonyt, hozzáadjuk a főzőtejszínt, kicsit kevergetjük, majd félrerakjuk. Ennél az elkészítési módnál nem túl szaftos a gomba, ha szaftosabbat szeretnénk, akkor egy kis tejszínnel behabarjuk.
  4. A céklát megfőzzük vagy alufóliába tekerve megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk. Felkockázzuk és ráfacsarjuk ízlés szerint a citromot, végül apróra vágott friss zöldfűszerrel ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 85 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 2635
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kacsamell vegyes gombás szósszal és sült céklával
Gombagasztro 357 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...