Kacsamell vegyes gombás szósszal és sült céklával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gombagasztro
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
779
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
3119
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.8 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 317 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2052.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 1144 mg
-
Nátrium 490 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 772.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 382 micro
-
Kolin: 276 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
779
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 343.2 g
Zsír
-
Összesen 128.6 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1267 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8211.3 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 323 mg
-
Kálcium 600 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 644 mg
-
Foszfor 4578 mg
-
Nátrium 1961 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.7 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 3089.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 519 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 255 mg
-
D vitamin: 118 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 124 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1529 micro
-
Kolin: 1106 mg
-
Retinol - A vitamin: 479 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 196 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
3119
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kacsamell bőrét beirdaljuk úgy, hogy csak a hájréteget vágjuk át. Egy fedeles serpenyőben kis olajon a kacsamell mindkét oldalát átpirítjuk. Célszerű a bőrös részt szép aranybarnára pirítani. Ügyeljünk a forgatásnál a felforrósodott zsiradékra, mert nagyon serceg és kifröccsen.
- A sütőt előmelegítjük 230-240 fokra, egy rácsos tepsire tesszük a kacsamelleket és még további 15-20 percig letakarva sütjük. A szeletelt gombát pici olajon átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. 3-4 evőkanál fehérbort adunk hozzá és elkezdjük párolni.
- Beleszórjuk az apróra vágott tárkonyt, hozzáadjuk a főzőtejszínt, kicsit kevergetjük, majd félrerakjuk. Ennél az elkészítési módnál nem túl szaftos a gomba, ha szaftosabbat szeretnénk, akkor egy kis tejszínnel behabarjuk.
- A céklát megfőzzük vagy alufóliába tekerve megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk. Felkockázzuk és ráfacsarjuk ízlés szerint a citromot, végül apróra vágott friss zöldfűszerrel ízesítjük.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 85 perc
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 90
- Össznézettség: 2870
- Feltöltés dátuma: 2022. január 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gombagasztro
357 recept