Kacsamell vegyes gombás szósszal és sült céklával
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
779
Kalória
85.8g
Fehérje
38.4g
Szénhidrátok
32.2g
Zsír
772.5g
Víz
316.8g
Koleszterin
9.7g
Rost
21.3g
Cukor
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
779
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
3119
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.8 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 317 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2052.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 1144 mg
-
Nátrium 490 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 772.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 382 micro
-
Kolin: 276 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
779
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 343.2 g
Zsír
-
Összesen 128.6 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1267 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8211.3 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 323 mg
-
Kálcium 600 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 644 mg
-
Foszfor 4578 mg
-
Nátrium 1961 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.7 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 39 mg
Víz
-
Összesen 3089.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 519 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 255 mg
-
D vitamin: 118 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 124 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1529 micro
-
Kolin: 1106 mg
-
Retinol - A vitamin: 479 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 196 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
3119
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 70.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
72
kcal
Elkészítés
- A kacsamell bőrét beirdaljuk úgy, hogy csak a hájréteget vágjuk át. Egy fedeles serpenyőben kis olajon a kacsamell mindkét oldalát átpirítjuk. Célszerű a bőrös részt szép aranybarnára pirítani. Ügyeljünk a forgatásnál a felforrósodott zsiradékra, mert nagyon serceg és kifröccsen.
- A sütőt előmelegítjük 230-240 fokra, egy rácsos tepsire tesszük a kacsamelleket és még további 15-20 percig letakarva sütjük. A szeletelt gombát pici olajon átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. 3-4 evőkanál fehérbort adunk hozzá és elkezdjük párolni.
- Beleszórjuk az apróra vágott tárkonyt, hozzáadjuk a főzőtejszínt, kicsit kevergetjük, majd félrerakjuk. Ennél az elkészítési módnál nem túl szaftos a gomba, ha szaftosabbat szeretnénk, akkor egy kis tejszínnel behabarjuk.
- A céklát megfőzzük vagy alufóliába tekerve megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk. Felkockázzuk és ráfacsarjuk ízlés szerint a citromot, végül apróra vágott friss zöldfűszerrel ízesítjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 85 perc
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!