r
Nosalty Logó

Székelykáposzta - kovászolt káposztából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
scarlett69
Székelykáposzta - kovászolt káposztából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kovászolt káposzta

Pörkölt

914
Kalória
48.4g
Fehérje
23.3g
Szénhidrátok
70g
Zsír
1007.1g
Víz
221.3g
Koleszterin
8.2g
Rost
12.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Kovászolt káposzta

Pörkölt

Összesen 914 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Kovászolt káposzta

Pörkölt

Összesen 3659 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Kovászolt káposzta

Pörkölt

Összesen 74 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    70 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4441.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    3451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1007.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 914 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.7 g

Zsír

  • Összesen
    280 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    885 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17766.2 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    936 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    2329 mg
  • Nátrium
    13804 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    4028.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    459 mg
  • D vitamin:
    761 micro
  • K vitamin:
    916 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    607 micro
  • Kolin:
    812 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 3659 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 74 kcal

Elkészítés

Kovászolt káposzta

  1. A káposztát szeljük vékony csíkokra gyaluval vagy késsel is szépen szeletelhető. A felszelt káposztát rakosgassuk egy kb. 3-4 literes üvegbe.
  2. Készítsük el hozzá a levet: literenként 1 ek sóval forraljuk fel a vizet, hűtsük langyosra és öntsük a káposztára, tetővel zárjuk le. Tegyük közepesen meleg helyre, nem feltétlenül van szüksége napsütésre.
  3. A tetejére nem szükséges sem kenyeret, sem krumplit tenni, a tejsavas erjedés másnapra így is szépen elindul. Kb.5 nap alatt készül el, közben naponta érdemes az üvegtetőt annyira nyitni, hogy szisszenjen, de nem kell levenni. Az ötödik napon kóstoljuk meg, h elég savanyú-e? Ha nem még 1-2 napig hagyhatjuk érni.

Pörkölt

  1. Megpucoljuk a hagymát és felaprítjuk. Egy kevés zsíron megdinszteljük, rádobjuk a húst és fehéredésig kevergetjük. Ezután az összes fűszert rádobjuk és annyi vízzel engedjük fel, ami épp ellepi.
  2. Egy kerámia sütőedénybe öntjük a káposztát, levével együtt, erre kerül a fűszeres (nyers) hús, összekeverjük és betesszük a hideg sütőbe. 170 fokon 1,5 órán át sütjük(alsó-felső sütés), majd tejföllel kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!