r
Nosalty Logó

Gyors csibebrassói

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
PSzaboIstvan
Gyors csibebrassói
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 532 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    999.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 532 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3998.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    2309 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1693.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    329 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1250 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 2134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    201 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, légkeverésen. Amíg a sütő melegszik, a héját rajta hagyva, megmossuk és felkockázzuk a burgonyát, majd sütőtálcára szórjuk. (Én általában még sütőpapírt is teszek alá, hogy ne tapadjon a sütő aljához később.)
  2. Meghámozunk egy egész vöröshagymát, félbevágjuk, majd vékony félkarikákra szeleteljük. A kész szeleteket szétszedjük és rászórjuk a burgonyára.
  3. 5-6 gerezd fokhagymát meghámozunk, késsel megtörünk, majd szintén a burgonyákra dobáljuk. A tepsiben lévő zöldségeket megöntjük egy kis olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük, majd a 180 fokra melegített sütőbe helyezzük.
  4. Amíg a "tepsis burgonyánk" sül (25-30 perc), mossuk meg és kockázzuk fel a csirkemelleket, majd egy serpenyőben forrósítsuk fel a sertészsírt, és ha már felforrósodott, tegyük rá a csirkéket.
  5. Amíg a csirkekockák levet engednek, majd pirulnak, mossuk meg és kockázzuk fel a tv-paprikákat is. Ha a húsunk már zsírjára pirult, szórjuk mellé a felkockázott tv-paprikákat, és kezdjük azokat is fonnyasztani-pirítani.
  6. Eközben hámozzuk meg a másik hagymánkat és szeleteljük ugyanolyan félkörökre, mint a legelsőt, és ha a paprikák már megfonnyadtak, és nem látunk vízszerű folyadékot a serpenyőnkben, szórjuk bele a szétszedett hagymákat is, majd jöhet egy jó nagy adag sózás, hogy valóban elinduljanak a levek.
  7. Alaposan mossuk meg és kockázzuk fel a két paradicsomot is. Ha már fonnyadnak a hagymák is, mehetnek a serpenyőbe a paradicsomkockák is. Ez ismét ad majd némi levet a hozzávalók alá, ha azonban nem elegendőt, akkor nyugodtan öntsünk némi vizet vagy alaplevet alájuk.
  8. Ezen a ponton jöhet még egy adag só, majd ízlés szerint bors és majoranna, sőt itt már le is fedhetjük a serpenyőnket.
  9. Majd hámozzunk és késsel roppantsunk meg még 5-6 gerezd fokhagymát, amit viszont csak akkor dobjunk a serpenyőbe, ha abban már nem vizet látunk, hanem inkább egynemű szaftot. Egy kicsit hagyhatjuk, hogy a fokhagymák is piruljanak majd jöhet ismét egy kis folyadék.
  10. Amint az utolsó folyadékunkból is szaft lesz, megszórhatjuk az egészet fűszerpaprikával, majd miközben fedő alatt pároljuk a majdnem kész brassóinkat, elkezdhetjük leellenőrizni a tepsis burgonyánk elkészültségi szintjét is.
  11. Amikor azt látjuk, hogy már mindkét edényünkben szinte készre sültek az ételek, öntsük a brassóit a tepsis burgonyára, keverjük meg kicsit, majd helyezzük vissza a sütőtálcát a sütőbe úgy, hogy közben - ha megtehetjük - állítsuk a sütőnket felső sütésre. Néhány (kb. 10) perc pirítás után garantáltan késznek nyilváníthatjuk a brassóinkat, melyet petrezselyemzölddel megszórva tálalunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 218
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 9290
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors csibebrassói
PSzaboIstvan 6 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...