Gyors csibebrassói
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
PSzaboIstvan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
11g sertészsír101 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
25g alaplé2 kcal
Összesen
532
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
36g fokhagyma48 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
100g alaplé7 kcal
Összesen
2134
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
31.2g csirkemellfilé37 kcal
-
39g burgonya23 kcal
-
1.4g fokhagyma2 kcal
-
7g vöröshagyma3 kcal
-
7.8g tv-paprika1 kcal
-
7.8g paradicsom1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1.8g sertészsír16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
3.9g alaplé0 kcal
Összesen
83
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.6 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 999.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 577 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 423.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 312 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 221 micro
Összesen
532
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 202.4 g
Zsír
-
Összesen 67.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 627 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3998.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 459 mg
-
Foszfor 2309 mg
-
Nátrium 752 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1693.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 329 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 87 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 810 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 236 micro
-
β-karotin 1250 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 884 micro
Összesen
2134
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 201 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
-
800 g csirkemellfilé
-
1 kg burgonya
-
12 gerezd fokhagyma
-
2 db vöröshagyma
-
2 db tv-paprika
-
2 db paradicsom
-
4 csipet petrezselyem
-
3 ek sertészsír
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
1 dl alaplé
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, légkeverésen. Amíg a sütő melegszik, a héját rajta hagyva, megmossuk és felkockázzuk a burgonyát, majd sütőtálcára szórjuk. (Én általában még sütőpapírt is teszek alá, hogy ne tapadjon a sütő aljához később.)
- Meghámozunk egy egész vöröshagymát, félbevágjuk, majd vékony félkarikákra szeleteljük. A kész szeleteket szétszedjük és rászórjuk a burgonyára.
- 5-6 gerezd fokhagymát meghámozunk, késsel megtörünk, majd szintén a burgonyákra dobáljuk. A tepsiben lévő zöldségeket megöntjük egy kis olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük, majd a 180 fokra melegített sütőbe helyezzük.
- Amíg a "tepsis burgonyánk" sül (25-30 perc), mossuk meg és kockázzuk fel a csirkemelleket, majd egy serpenyőben forrósítsuk fel a sertészsírt, és ha már felforrósodott, tegyük rá a csirkéket.
- Amíg a csirkekockák levet engednek, majd pirulnak, mossuk meg és kockázzuk fel a tv-paprikákat is. Ha a húsunk már zsírjára pirult, szórjuk mellé a felkockázott tv-paprikákat, és kezdjük azokat is fonnyasztani-pirítani.
- Eközben hámozzuk meg a másik hagymánkat és szeleteljük ugyanolyan félkörökre, mint a legelsőt, és ha a paprikák már megfonnyadtak, és nem látunk vízszerű folyadékot a serpenyőnkben, szórjuk bele a szétszedett hagymákat is, majd jöhet egy jó nagy adag sózás, hogy valóban elinduljanak a levek.
- Alaposan mossuk meg és kockázzuk fel a két paradicsomot is. Ha már fonnyadnak a hagymák is, mehetnek a serpenyőbe a paradicsomkockák is. Ez ismét ad majd némi levet a hozzávalók alá, ha azonban nem elegendőt, akkor nyugodtan öntsünk némi vizet vagy alaplevet alájuk.
- Ezen a ponton jöhet még egy adag só, majd ízlés szerint bors és majoranna, sőt itt már le is fedhetjük a serpenyőnket.
- Majd hámozzunk és késsel roppantsunk meg még 5-6 gerezd fokhagymát, amit viszont csak akkor dobjunk a serpenyőbe, ha abban már nem vizet látunk, hanem inkább egynemű szaftot. Egy kicsit hagyhatjuk, hogy a fokhagymák is piruljanak majd jöhet ismét egy kis folyadék.
- Amint az utolsó folyadékunkból is szaft lesz, megszórhatjuk az egészet fűszerpaprikával, majd miközben fedő alatt pároljuk a majdnem kész brassóinkat, elkezdhetjük leellenőrizni a tepsis burgonyánk elkészültségi szintjét is.
- Amikor azt látjuk, hogy már mindkét edényünkben szinte készre sültek az ételek, öntsük a brassóit a tepsis burgonyára, keverjük meg kicsit, majd helyezzük vissza a sütőtálcát a sütőbe úgy, hogy közben - ha megtehetjük - állítsuk a sütőnket felső sütésre. Néhány (kb. 10) perc pirítás után garantáltan késznek nyilváníthatjuk a brassóinkat, melyet petrezselyemzölddel megszórva tálalunk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 222
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 9352
- Feltöltés dátuma: 2021. október 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
PSzaboIstvan
6 recept