Csokoládéálom-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
Alap
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
17g törökmogyoró105 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
Étcsokoládés mousse
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
25g tej14 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
6 kcal
Fehér csokoládés mousse
-
33g fehér csokoládé180 kcal
-
25g tej14 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
2g zselatin6 kcal
Tükörglazúr
-
25g porcukor97 kcal
-
19 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
17g víz0 kcal
-
1g zselatin4 kcal
Összesen
1167
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
Alap
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
100g törökmogyoró629 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
Étcsokoládés mousse
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
150g tej84 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Fehér csokoládés mousse
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
150g tej84 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
10g zselatin34 kcal
Tükörglazúr
-
150g porcukor581 kcal
-
114 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g víz0 kcal
-
7g zselatin24 kcal
Összesen
7005
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
Alap
-
4.9g étcsokoládé27 kcal
-
6.1g vaj44 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
-
4.9g törökmogyoró31 kcal
-
2.9g finomliszt11 kcal
Étcsokoládés mousse
-
4.9g étcsokoládé27 kcal
-
7.3g tej4 kcal
-
7.3g habtejszín21 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
Fehér csokoládés mousse
-
9.8g fehér csokoládé53 kcal
-
7.3g tej4 kcal
-
7.3g habtejszín21 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
Tükörglazúr
-
7.3g porcukor28 kcal
-
2.4g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
4.9g habtejszín14 kcal
-
4.9g víz0 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
Összesen
343
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 74.4 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 880 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 355 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.4 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 81.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 384 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 376 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
1167
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 102.6 g
Zsír
-
Összesen 446.2 g
-
Telített zsírsav 235 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 162 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1565 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5280.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 1492 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 784 mg
-
Foszfor 2127 mg
-
Nátrium 704 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 698.5 g
-
Cukor 582 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 487.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2302 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 259 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 774 mg
-
Retinol - A vitamin: 2256 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 548 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1016 micro
Összesen
7005
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
343
kcal
Hozzávalók
Alap
-
12.5 dkg vaj
-
2 db tojás
-
15 dkg cukor
-
6 dkg finomliszt
Étcsokoládés mousse
-
1.5 dl tej
-
1.5 dl habtejszín
-
2 db tojássárgája
-
3 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Fehér csokoládés mousse
-
20 dkg fehér csokoládé
-
1.5 dl tej
-
1.5 dl habtejszín
-
0.5 kk fahéj
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
-
10 g zselatin
Tükörglazúr
-
15 dkg porcukor
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 dl habtejszín
-
1 dl víz
Elkészítés
Alap
- A csokoládét olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. A puha vajhoz adjuk hozzá a visszahűtött csokoládét, keverjük simára, majd adjuk hozzá az enyhén felvert tojásokat, a kristálycukrot, és keverjük habosra.
- Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, keverjük simára, majd adjuk hozzá a darált mogyorót és szintén keverjük simára a masszát. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral (v. zsírozzuk és lisztezzük ki) majd egyenletesen simítsuk bele a masszát.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 40-45 percig, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem.) A sütőből kivéve a formában hagyjuk pár percig hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
- Amikor a tészta teljesen kihűlt, helyezzük vissza a sütőpapírral kibélelt tortaformába.
Étcsokoládés mousse
- Egy edénybe öntsük bele tejet és a tejszínt, majd adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgát, és keverjük simára.
- Ezután gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett, addig főzzük, míg besűrűsödik. (Én kb. 10 percig főztem, mire sűrűbb, de még folyós állagú lett.)
- Ezután vegyük le a tűzről, szűrjük át, majd adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, és addig keverjük míg a csokoládé teljesen felolvad. Ekkor fedjük le folpack fóliával, tegyük be a hűtőbe, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor már teljesen kihűlt, akkor vegyük ki a hűtőből, majd robotgéppel verjük fel habosra.
- Ezután töltsük a csokoládékrémet habzsákba, és a tortaformában lévő tésztára nyomjunk belőle kisebb halmokat, majd tegyük be a fagyasztóba, hogy a csokoládéhalmok megdermedjenek.
Fehér csokoládés mousse
- A tejhez adjuk hozzá az őrölt fahéjat, a vaníliaaromát, és melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről. Ezután adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik. Ekkor adjuk hozzá az apróra tördelt fehér csokoládét, és addig keverjük míg a csokoládé elolvad, majd hagyjuk kihűlni.
- A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a fehér csokoládés krémhez. Ezután vegyük ki a fagyasztóból a tortaformát, majd öntsük egyenletesen a csokihalmok tetejére a fehér csokoládés krémet.
- Ezután tegyük be pár órára (v. egész éjszakára) a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
Tükörglazúr
- A porzselatint áztassuk be 0,5 dl vízbe, majd hagyjuk állni.
- A vízhez adjuk hozzá a porcukrot, a tejszínt, a kakaót, és állandó kevergetés mellett forraljuk fel, majd mérsékeljük a hőfokot, és gyöngyözve főzzük 4-5 percig. (állandó kevergetés mellett főzzük!!)
- Ezután vegyük le a tűzről, hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd adjuk hozzá az előzőleg beáztatott zselatint, keverjük simára, szűrjük át, és néha megkeverve hagyjuk éppen csak langyosra hűlni. Vegyük ki a tortát a hűtőből, és egyenletesen öntsük rá a glazúrt, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
- Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, hagyjuk legalább egy fél órát szobahőmérsékleten állni, (így sokkal selymesebb lesz a krém állaga) majd úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3984
- Feltöltés dátuma: 2022. január 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
401 recept