r
Nosalty Logó

Csokoládéálom-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Csokoládéálom-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Alap

Étcsokoládés mousse

Fehér csokoládés mousse

Tükörglazúr

Összesen 1167 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Alap

Étcsokoládés mousse

Fehér csokoládés mousse

Tükörglazúr

Összesen 7005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Alap

Étcsokoládés mousse

Fehér csokoládés mousse

Tükörglazúr

Összesen 343 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 1167 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    102.6 g

Zsír

  • Összesen
    446.2 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5280.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1492 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    784 mg
  • Foszfor
    2127 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    698.5 g
  • Cukor
    582 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2256 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 7005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

Alap

Étcsokoládés mousse

Fehér csokoládés mousse

Tükörglazúr

Elkészítés

Alap

  1. A csokoládét olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. A puha vajhoz adjuk hozzá a visszahűtött csokoládét, keverjük simára, majd adjuk hozzá az enyhén felvert tojásokat, a kristálycukrot, és keverjük habosra.
  2. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, keverjük simára, majd adjuk hozzá a darált mogyorót és szintén keverjük simára a masszát. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral (v. zsírozzuk és lisztezzük ki) majd egyenletesen simítsuk bele a masszát.
  3. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 40-45 percig, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem.) A sütőből kivéve a formában hagyjuk pár percig hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
  4. Amikor a tészta teljesen kihűlt, helyezzük vissza a sütőpapírral kibélelt tortaformába.

Étcsokoládés mousse

  1. Egy edénybe öntsük bele tejet és a tejszínt, majd adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgát, és keverjük simára.
  2. Ezután gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett, addig főzzük, míg besűrűsödik. (Én kb. 10 percig főztem, mire sűrűbb, de még folyós állagú lett.)
  3. Ezután vegyük le a tűzről, szűrjük át, majd adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, és addig keverjük míg a csokoládé teljesen felolvad. Ekkor fedjük le folpack fóliával, tegyük be a hűtőbe, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor már teljesen kihűlt, akkor vegyük ki a hűtőből, majd robotgéppel verjük fel habosra.
  4. Ezután töltsük a csokoládékrémet habzsákba, és a tortaformában lévő tésztára nyomjunk belőle kisebb halmokat, majd tegyük be a fagyasztóba, hogy a csokoládéhalmok megdermedjenek.

Fehér csokoládés mousse

  1. A tejhez adjuk hozzá az őrölt fahéjat, a vaníliaaromát, és melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről. Ezután adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik. Ekkor adjuk hozzá az apróra tördelt fehér csokoládét, és addig keverjük míg a csokoládé elolvad, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a fehér csokoládés krémhez. Ezután vegyük ki a fagyasztóból a tortaformát, majd öntsük egyenletesen a csokihalmok tetejére a fehér csokoládés krémet.
  3. Ezután tegyük be pár órára (v. egész éjszakára) a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

Tükörglazúr

  1. A porzselatint áztassuk be 0,5 dl vízbe, majd hagyjuk állni.
  2. A vízhez adjuk hozzá a porcukrot, a tejszínt, a kakaót, és állandó kevergetés mellett forraljuk fel, majd mérsékeljük a hőfokot, és gyöngyözve főzzük 4-5 percig. (állandó kevergetés mellett főzzük!!)
  3. Ezután vegyük le a tűzről, hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd adjuk hozzá az előzőleg beáztatott zselatint, keverjük simára, szűrjük át, és néha megkeverve hagyjuk éppen csak langyosra hűlni. Vegyük ki a tortát a hűtőből, és egyenletesen öntsük rá a glazúrt, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
  4. Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, hagyjuk legalább egy fél órát szobahőmérsékleten állni, (így sokkal selymesebb lesz a krém állaga) majd úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3984
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Alap

Étcsokoládés mousse

Fehér csokoládés mousse

Tükörglazúr

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...