r
Nosalty Logó

Csorba zöldfűszeres húsgombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sárika konyhája-Bíró Sára
Csorba zöldfűszeres húsgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    302 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1923 micro
  • β-karotin
    4867 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    1267 micro
Összesen 325 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4069.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1276 mg
  • Nátrium
    1875 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1207.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2224 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    7693 micro
  • β-karotin
    19469 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    5069 micro
Összesen 1295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    491 micro
  • β-karotin
    1242 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    164 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a húsgombócokat készítjük el. A darált húshoz adjuk a két evőkanál zabpelyhet, adunk hozzá apróra vágott metélőhagymát, petrezselymet, lestyánt(most szárított volt), kurkumát, sót, borsot és chilit.
  2. Feltörjük a tojást és jól összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. két cm átmérőjű gombócokat formázunk. Megpucoljuk a zöldségeket, felvágjuk. Feltesszük a vizet főni sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kaprot, lestyánt, savanyú káposztát, vargányaport, ételízesítőt és amikor felforrt, belerakjuk a gombócokat. Alacsony hőfokon főzzük.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk belerakjuk a feldarabolt répát, petrezselyemgyökeret, és dinszteljük, majd rászórjuk a póréhagymát. Forgatjuk, hogy nehogy leégjen. Rátesszük a lisztet, jól elkeverjük, majd felengedjük egy bögre hideg vízzel, kiforraljuk, és hozzáadjuk a levesünkhöz.
  4. Beletesszük a mirelit zöldbabot, paprikát, paradicsomot, végül a zöldborsót és kis lángon készre főzzük. Ha szükséges utánaízesítünk. Egy tálba öntjük a tejszínt, adunk hozzá 2-3 merítőkanál levest, jól összekeverjük. Lezárjuk a lángot és hozzáöntjük a levesünkhöz.
  5. Tálaláskor lehet hozzáadni tejfölt. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 13241
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csorba zöldfűszeres húsgombóccal
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...