Ezt főzheted: 30 kihagyhatatlan fogás júniusra, a ti receptjeitekből válogatva

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

A Nosalty közössége a ti általatok feltöltött számos fantasztikus recept miatt is egyedi, ezért mostantól, "Ezt főzheted" névre keresztelt sorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük a szezonhoz legjobban passzoló, az előételtől a főételen át a desszertig minden kategóriát átölelő recepteket, a felhasználóink, vagyis a ti fogásaitokból.

Szeretnénk, ha elkészítenétek, ami másnak már bevált, és inspirálódnátok, egyúttal inspirálnátok is a sütni-főzni vágyó lelkes amatőr szakácstársaitokat. Mentsétek le, és készítsétek el a kedvenceiteket, az eredményt pedig ne felejtsétek el megosztani a Nosalty #HÁZIMENZA Facebook-csoportjában, ahol továbbra is gyors és költséghatékony receptekkel, hasznos tippekkel, valamint kreatív ötletekkel találkozhattok.

  1. 1.

    Vörösboros pulykaleves

    Nagyon finom, tartalmas, zamatos leves, egyenesen Katharosz szakácsunk konyhájából!

  2. 2.

    Gombás bulgursaláta

    Gombagasztro színes salátájáért ti is bolondulni fogtok! Mehet bele minden, ami szezonális és egészséges.

  3. 3.

    Többrétegű, üde pohárkrém kalóriaszegényen

    Iluska réteges, édes csábítását készítsétek el egy kerti partira vagy csak a teraszra, garantált a boldog kanalazás.

  4. 4.

    Nutellás csavart kalács

    Ki ne szeretné a Nutellát? Reggelire, kávé vagy kakaó mellé egy szelet ebből a kalácsból, és jól indul a nap, köszönhetően Gegabriella szakácsunknak.

  5. 5.

    Orzó "rizottó"

    Kakaóscsiga nem viccelt, amikor ezt a fantasztikus, laktató, mégis könnyű orzó rizottót megálmodta! Egy kis friss zöldfűszer a tetejére, és kész is.

  6. 6.

    Kókuszos joghurttorta sütés nélkül

    Takács Kriszti azokra is gondolt, akik nem szeretnének a hamarosan ránk törő melegben a sütővel bajlódni. Csupa szépség ez a torta!

  7. 7.

    Padlizsán-lasagne

    Egy gyors, húsmentes és nagyon olaszos lasagne-változatot ebédre? dolce_gabona tudja, mi a dörgés!

  8. 8.

    Bounty desszert

    Szisszy ezzel a látványos, mégis igazán egyszerű pohárdesszerttel azt mutatja meg, hogy kevés ráfordítással is lenyűgözőt alkothatsz!

  9. 9.

    Deep dish pizza

    Amerikából jöttem szakácsunk olyan sajtos, omlós, puha és kihagyhatatlan pizzát mutat, hogy leesik az állatok.

  10. 10.

    Almás-fahéjas, túrós sütemény

    Akár vendégségbe, akár a családnak készül, kizárólag sikert arathattok ezzel az ízes sütivel, Kovács Dana (Danadi's Kitchen) már csak tudja!

  11. 11.

    Mustáros gombaragu alatt sült rozmaringos csirke

    Timcsi21 nagyon egyszerű, mégis ünnepi ízletes főételt készített, amivel egy születésnapon is nagyot villanthattok.

  12. 12.

    Epres pisztáciatorta fehércsokis-mascarponés krémmel

    Ha tavasz és kora nyár, akkor eper, és ezt bizony nem lehet megunni. A jó hír, Kaminoai receptje is bizonyítja, hogy nem is kell, sőt pisztáciát is bele!

  13. 13.

    Kapros juhtúrós gombóc

    A legtökéletesebb sós gombócok, melyeket köretként vagy magában is el tudtok készíteni, isteni lesz. Tomatotree az elkövető.

  14. 14.

    Sütés nélküli almatorta

    Nehezen állunk le a sütés nélküli receptekkel. Szakál Benjámin szakácsunk egy igazán habos, felhőbe harapós almatortát mutat.

  15. 15.

    A vadász pizzája

    Boldog Kukta receptje tutira levesz a lábatokról. A feltétek is szabadon variálhatók, ráadásul főételnek is tökéletesek.

  16. 16.

    Leopárd kalács

    Ennek a kalácsnak bizony már előző hónapban is sikere volt, ezúttal azonban Ana's Kitchen elképzelésében készíthetitek el.

  17. 17.

    Mákos palacsinta citromkrémmel

    Egy fini palacsintát desszertnek, ráadásul citrusos, fanyar és édes ízvilággal egyszerre? Happygirlkitchen receptjének nehéz ellenállni.

  18. 18.

    Zöldbab-pite

    Dórcika egy egyszerű, mégis nagyszerű zöldbabos pitével csábít el titeket. Egy szelet ebédre vagy vacsorára, és jól is laktatok.

  19. 19.

    Pisztácia torta

    A jó idő meghozza az édesség iránti vágyat is, nem tudunk leállni a tortákkal. Ezt a pisztáciás csodát a szülinaposok is imádják majd mónikaturi87-tól.

  20. 20.

    Szalonnás-babos sertéstarja

    Gizi egy igazi, hamisítatlan magyaros fogást töltött fel, amit ti is imádtok. Annak aki még nem készítette el, épp itt az idő.

  21. 21.

    Ropogós házi müzli

    Minden egészséges reggeli alapja lehet, ha házilag készítjük el a ropogós müzlit, ahogyan azt Panno is tette.

  22. 22.

    Sült paprika fetával

    A könnyed fogásokat különösen szeretjük, gondolni kell arra is, ha nem farkaséhesen ülünk asztalhoz. Annika csodás receptje:

  23. 23.

    Linzerkarika

    Egy-két linzert bekapkodni az ebéd után vagy a délutáni szörphöz, teához nagyon jó ötlet – a lekváros finomságért egy_pottynyi_szeretet felel.

  24. 24.

    Königsbergi gombóc

    NapsütötteVidékünkön főétele annyira gusztusos, kizárt, hogy ne próbáljátok ki ezt a gombócot a krumplihasábokkal.

  25. 25.

    Habos epertorta sütés nélkül

    viki új szintre emeli az epertorta fogalmát ebben a műremekben! Nézzétek meg a díszítést is, cukrászdában sem leltek ilyen szépet!

  26. 26.

    Vöröslencsefasírt petrezselymes karalábéfőzelékkel

    Nem maradhat a június főzelék nélkül! Ez a vadítóan zöld, petrezselymes változat bettyyym-től tökéletes választás, ha gyorsra és finomra vágytok.

  27. 27.

    Klasszikus spárga Mártitól

    Ne feledkezzünk meg a spárgáról sem, ráadásul a fehérről, amit sokan hanyagolnak, pedig Marti48 bebizonyítja, nem érdemes!

  28. 28.

    Epres blondie

    Szofika epres blondie-ja annyira jó, hogy nem lehet abbahagyni! Szaladjatok a piacra, boltokba eperért, amíg csak lehet.

  29. 29.

    Elállós bodzaszörp

    És végezetül egy frissítő nyalánkság a szezon sztárjából. Virágzik a bodza, készüljön belőle szörp bebe74 szakácsunk receptjéből!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...