Padlizsán-lasagne
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
dolce_gabona
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
117g bolognai szósz53 kcal
-
267g padlizsán63 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
117g tej65 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
521
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
350g bolognai szósz158 kcal
-
800g padlizsán190 kcal
-
150g parmezán sajt588 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
350g tej196 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1564
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
20.3g bolognai szósz9 kcal
-
46.5g padlizsán11 kcal
-
8.7g parmezán sajt34 kcal
-
2.9g vaj21 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
20.3g tej11 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
90
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.9 g
Zsír
-
Összesen 28.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1902.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 753 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 653 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 252.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
521
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.6 g
Zsír
-
Összesen 86.6 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5706.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 2258 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 1257 mg
-
Nátrium 1959 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.8 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 756.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 660 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 637 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
1564
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
90
kcal
Hozzávalók
-
350 g bolognai szósz
-
2 db padlizsán
-
150 g parmezán sajt
-
50 g vaj
-
2 csapott ek finomliszt
-
350 ml tej
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A padlizsánt hosszában felvágjuk szeletekre. Besózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen.
- Készítsünk besamel mártást: A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és lassú tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a felmelegített tejet, gyorsan elkeverjük, pár percig alacsony lángon forraljuk. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.
- Amint a padlizsán levet eresztett, leitatjuk papírtörlővel, majd sütőben 200 fokon 15 percig sütjük, amíg meg nem pirul.
- Elkezdhetjük rétegezni a padlizsán lasagnét: kevés besamel mártásra rétegezzük rá sorban először a padlizsánt, majd ismét besamel mártást, a ragut, szórjuk meg parmezán sajttal, és ismét kezdjük a rétegezést: padlizsán, besamel, ragu, parmezán. Addig ismételjük, amíg el nem fogynak az összetevők.
- 15-25 cm méretű tepsiben 3-4 réteget kapunk. Az utolsó réteg egy nagy adag parmezán sajt legyen, ami majd rápirul a sütés során.
- Előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 180 fokon 30 percig süssük, illetve amíg szép aranybarna nem lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 15 x 25
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3875
- Feltöltés dátuma: 2020. április 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
dolce_gabona
1 recept
Az olasz konyha egyik legismertebb receptje a lasagne. Ha van maradék bolognai szósz otthon, mindenképpen próbáljátok ki ezt a receptet, ezzel meg lehet szerettetni a padlizsánt is azokkal, akik nem szeretik a zöldségeket :).