r
Nosalty Logó

Leopárd kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ana's Kitchen
Leopárd kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 632 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2527 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1167.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 632 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4671.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    2911 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 2527 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a meleg tejben felfuttatjuk kb. 8 perc alatt az élesztőt a porcukorral.
  2. Összekeverjük a lisztet a sóval, hozzáöntjük az élesztős tejet, és bedagasztjuk a tésztát, közben hozzáadjuk a vajat is. Mikor a tészta már nem ragad a kezünkre és sima a felülete, levágjuk nagyjából a felét, majd ezt a fél részt is félbevágjuk. Az egyik negyedbe beledagasztunk még 1-2 evőkanál tej segítségével 1 púpozott evőkanál kakaóport, a másik negyedbe pedig 2 kanál tejjel 3 kanál kakaóport.
  3. A tésztákat kis tálakba rakjuk, letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük. Mikor megkeltek a bucik, mindhármat 6 részre vágjuk, és kis gombócokat formázunk belőlük.
  4. A legsötétebb 6 gombócot hengerekké formázzuk. A világosbarnákat kissé kinyújtjuk, és lazán beletekerjük a sötét hengereket, de nem szükséges, hogy teljesen körbeérje a hengert.
  5. A világos részeket szintén hosszúkásra nyújtjuk, és beletekerjük az előzőleg készített világosbarna tésztába tekert sötét hengert, itt viszont összecsípjük a tészta szélét, hogy egy teljes, világos hengert kapjunk.
  6. Ezeket kissé megnyújtjuk, hogy végigérjenek a formában, majd a 3 hengert hosszában a formába fektetjük. Erre jön még 2, majd zárásként, középre még egy henger.
  7. Meleg helyen, letakarva kelesztjük 30 percig.
  8. A tojást lazán felverjük, és megkenjük vele a kalács tetejét, majd 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük a kalácsot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 696
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Leopárd kalács
Ana's Kitchen 139 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek