r
Nosalty Logó

Klasszikus spárga Mártitól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Klasszikus spárga Mártitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 762 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1374 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1870 micro
Összesen 191 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    755.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1033 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    5497 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7481 micro
Összesen 762 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a spárgát, a végeiből picit levágunk.
  2. Egy széles lábasban citromlé, pici vaj, és só hozzáadásával felforraljuk a 1.5 l vizet. Beletesszük a spárgát, és 1-2 percen keresztül forraljuk. Redukáljuk alacsony fokra a hőmérsékletet, és főzzük így további 10 percen keresztül a spárgát roppanósra.
  3. A sonkát vágjuk fel nagyobb kockákra, és a vajban pirítsuk ressre.
  4. A petrezselymet mossuk meg és aprítsuk fel ízlés szerinti méretre. Egy gyengén kivajazott tűzálló tálba szedjük ki a lecsöpögtetett spárgát (szűrőlapát!).
  5. Az első lerakott rétegre osszuk el a sonka és a petrezselyem felét. Ezt fedjük be a maradék spárgával, sózzuk, és szintén megszórjuk petrezselyemmel, majd elrendezzük rajta a sült sonka második felét.
  6. Tegyük előmelegített sütőbe kb. 15 percre.
  7. Tálaljuk előmelegített tányérokra, és szükség szerint locsoljuk meg egy kis olvasztott vajjal. (Én hollandi mártással -lsd. receptem-, mielőtt a sütőbe tettem.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x4
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 26430
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 20.

Ajánló

4 személynek köret (pl. grillezett szűzérme vagy füstölt lazac, pisztráng mellé nagyon finom), 2 személynek főétel, pl. petrezselymes újkrumplival, friss kenyérrel. Hollandi mártás helyett kis vajban felforralt tejföllel is meglocsolhatjuk. Jól hűtött száraz fehérbor illik hozzá. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus spárga Mártitól
Marti48 317 recept

Minden évben repesve várjuk a spárgaszezont. A sokféle elkészítési mód közül legjobban a "klasszikus" változatot szeretjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...