r
Nosalty Logó

Zöldbab-pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dórcika
Zöldbab-pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 916 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 269 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2129.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    609 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 916 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    264.4 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8518.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    2200 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    2763 mg
  • Nátrium
    2864 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    673.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2434 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1447 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3086 micro
Összesen 3668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a lisztet egy tálba mérjük, elvegyítjük benne a sót és a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást, a vizet és az egészet összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Azután egy alaposan kivajazott kb. 25*15 cm-es tepsibe simítjuk úgy, hogy legalább 3 cm-es pereme legyen, majd sütőpapírt helyezünk rá, erre szárazbabot vagy lencsét szórunk, és 180 °C-on, 15 perc alatt elősütjük.
  3. A tésztát megszórjuk zsemlemorzsával, és ráöntjük a tejszínes-babos keveréket. Visszatoljuk a sütőbe, és kb. 35 perc alatt megsütjük. Félidőben megszórjuk a tetejét parmezánnal.

Töltelék

  1. A töltelékhez a babot enyhén sós vízben roppanósra főzzük. A tojást a tejszínt és a sajtot összekeverjük, ízesítjük sóval és borssal, majd összeforgatjuk a lecsepegtetett babbal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 5572
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 15.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Zöldbab-pite
Dórcika 3 recept

Melegen, hidegen egyaránt fogyaszthatjuk és könnyű elkészíteni.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...