r
Nosalty Logó

Deep dish pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Amerikából jöttem
Deep dish pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Paradicsomszósz

Feltétek (összesen 1,2 kg sajt)

Összesen 1289 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Paradicsomszósz

Feltétek (összesen 1,2 kg sajt)

Összesen 7737 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Paradicsomszósz

Feltétek (összesen 1,2 kg sajt)

Összesen 205 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5976.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    1228 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    952 mg
  • Nátrium
    3616 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 1289 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    391.7 g

Zsír

  • Összesen
    445.3 g
  • Telített zsírsav
    230 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1028 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    35861.3 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    456 mg
  • Kálcium
    7367 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    5713 mg
  • Nátrium
    21699 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.5 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2215.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3003 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    616 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2712 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    3458 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    1707 micro
Összesen 7737 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    579 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Tészta

Paradicsomszósz

Feltétek (összesen 1,2 kg sajt)

Elkészítés

Tészta

  1. Ez a tésztamennyiség 2 db 2-3 személyes deep dish pizzához elegendő.
  2. Összegyúrjuk az összes hozzávalót, és 15-20 percen keresztül dagasztjuk a tésztát.
  3. 4 részre osztjuk a tésztát, melyből 2 db centinél nem vastagabb, kb. 35 centi átmérőjű kört és 2 db hajszálvékonyra nyújtott kb. 28 cm átmérőjű kör alakú lapot nyújtunk belőle (az előbbi lesz a pizza alapja, utóbbi a feltétek tetejére egy záróréteg).
  4. Az alapnak való tésztát belehelyezzük egy magas falú vasedénybe vagy egy 25-28 centis tortaformába. Fontos, hogy legalább 5 centi magas legyen az edény fala. A tésztából jusson az edény falára is, ez fogja megtartani a sajtot és a feltéteket!
  5. Az így kapott tésztatálba halmozzuk a feltéteket: először a sajtot terítjük szét a tésztán, majd rászórjuk a vékony szeletekre vágott egyéb feltéteket, mint pl. szalámi, zöld paprika, kukorica. A feltétek tetejére fektetjük a vékony, záró tésztalapot, majd azon terítjük szét a paradicsomszószt. Ha olyan feltétet használunk, ami a sütés során jellemzően vizet enged (pl. gomba), akkor azt a paradicsomszósz tetejére helyezzük.
  6. Az így összeállított pizzapitét tegyük a sütőbe 220 fokra, és 30 percig süssük.

Paradicsomszósz

  1. A hozzávalókat egy fazékban összekeverjük, felforraljuk, majd forralás után alacsony fokozaton főzzük még 20 percig.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6717
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 29.

Ajánló

Vigyázat, nagyon-nagyon laktató! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Amerikából jöttem 1 recept

Először Chicago-ban találkoztam a helyi olaszok által oly' nagyra becsült deep dish pizzával, ami teljesen más, mint a vékonytésztás-fajta, amit mi nápolyiként, ők New York-stílusként emlegetnek. Sajtimádó lévén egyből beleszerettem ebbe a pizzamonstrumba, melynek legnagyobb része sajtból áll, de persze további feltétekkel bőven meg lehet variálni. Szóval egyértelmű volt, hogy hazatérvén megpróbálok valami hasonlót "kotyvasztani", hogy ne kelljen megint Chicago-ig repülni, ha hasonlót szeretnénk enni. Könnyítésként itthon is találtam egy éttermet, ahol már lehet kapni, szerencsére segítettek ők is egy kicsit, hogyan tudom majdnem ugyanazt az ízélményt elérni.

Hozzávalók

Tészta

Paradicsomszósz

Feltétek (összesen 1,2 kg sajt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...