Vörösboros pulykaleves
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Katharosz
adag
Főzés
perc
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
117g pulykafelsőcomb168 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
100g zöldbab27 kcal
-
17g zöldpaprika3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1g tárkony1 kcal
-
417g víz0 kcal
-
47 kcal
Összesen
331
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
700g pulykafelsőcomb1008 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
600g zöldbab164 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
3g tárkony9 kcal
-
2500g víz0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
Összesen
1993
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
13.9g pulykafelsőcomb20 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
4.8g sárgarépa2 kcal
-
3.6g fehérrépa2 kcal
-
11.9g zöldbab3 kcal
-
2g zöldpaprika0 kcal
-
2g paradicsom0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3.2g zeller1 kcal
-
3g vörösbor3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
49.6g víz0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
Összesen
39
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 725 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 324 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 739.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 1318 micro
-
β-karotin 3387 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 725 micro
Összesen
331
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 157.7 g
Zsír
-
Összesen 82.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 497 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4350.1 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 705 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 475 mg
-
Foszfor 1945 mg
-
Nátrium 976 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.3 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 4438.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2038 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 215 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 363 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 478 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 7909 micro
-
β-karotin 20322 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2575 micro
-
Lut-zea 4350 micro
Összesen
1993
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 86.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 157 micro
-
β-karotin 403 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 51 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
39
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db zöldpaprika
-
1 közepes db paradicsom
-
2 db babérlevél
-
1 kis db zeller
-
1.5 dl vörösbor
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
4 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A finomra vágott hagymát egy csipet sóval üvegesre pároljuk, majd hozzáajuk a 2-3 centis kockára vágott húst és kevergetve fehéredésig pirítjuk.
- Ezután fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, babérlevéllel a finomra vágott tárkonnyal, átforgatjuk, majd mehet bele a hámozott, darabokra vágott paradicsom és az apróra vágott zöldpaprika.
- Rövid időre fedővel lefedjük, épp csak addig, amíg levet enged, ezután felöntjük egy deciliter vörösborral, majd lefedve párolni kezdjük, ha közben elfőné a levét, kevés borral pótoljuk.
- Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a tisztított, tetszés szerint kicsit nagyobb kockára vágott kétféle répát, zellert, a 2 centisre darabolt zöldbabot és a préselt fokhagymát.
- Lefedjük, és pár percig fedő alatt együtt pároljuk, majd felöntjük vízzel, és puhára főzzük, ha szükséges, után ízesítjük.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2505
- Feltöltés dátuma: 2020. október 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom, tartalmas, zamatos leves, télen használhatunk hozzá fagyasztott zöldbabot, így egész évben készíthetjük ezt a kitűnő ételt!