r
Nosalty Logó

Habos epertorta sütés nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
vikki
Habos epertorta sütés nélkül
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

869
Kalória
10.4g
Fehérje
59g
Szénhidrátok
66.2g
Zsír
104g
Víz
126.6g
Koleszterin
2.7g
Rost
26.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 869 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 4342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    104 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 869 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    330.9 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.1 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    519.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1773 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1736 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 4342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 319 kcal

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, a darált kekszhez adjuk és összegyúrjuk. A formát kibéleljük sütőpapírral, és belenyomkodjuk a kekszes masszát úgy, hogy a forma peremére is kerüljön.
  2. Az epret megmossuk, leturmixoljuk és 3 kanálnyi cukorral elkezdjük forralni. Ha már sűrű, kicsit lekváros állagú, félrehúzzuk, és megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  3. A hidegen oldódó zselatint kevés tejszínnel simára keverjük. A hideg tejszínt habbá verjük.
  4. Egy nagy tálban a mascarponéhoz adjuk a maradék cukrot és a vanílás cukrot, és habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejföl, a feloldott zselatint és a reszelt citromhéjat, majd elkeverjük benne a kihűlt eperszószt is. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.
  5. Az így kapott habot óvatosan a kekszes réteg tetejére simítjuk (pár kanállal félretehetünk majd díszítésnek). Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt díszíthetjük a félretett krémmel vagy gyümölcsdarabokkal is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!