r
Nosalty Logó

Nutellás csavart kalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gegabriella
Nutellás csavart kalács
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a sziruphoz

882
Kalória
16g
Fehérje
127.5g
Szénhidrátok
34g
Zsír
48.7g
Víz
156.9g
Koleszterin
5.2g
Rost
55.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a sziruphoz

Összesen 882 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a sziruphoz

Összesen 3528 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a sziruphoz

Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 882 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    136.2 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2054.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    892 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.9 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    194.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    770 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    752 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 3528 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 328 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához:

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az élesztőt és a cukrot. A lisztet a sóval egy nagy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a tejes keveréket, tojások sárgáit, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és egy pici levet is. Elkeverjük, míg össze nem áll, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró vajat, és kb. 5 percig szép fényes tésztává dagasztjuk. Ha már szépen elválik a tészta a tál szélétől, akkor letakarva langyos helyen 40-50 percig kelesztjük.
  2. Ha megkelt a tésztánk, óvatosan átgyúrjuk, rudat formázunk belőle, és 8 egyenlő részre osztjuk. A kisebb darab tésztákból vékony téglalapot nyújtunk, és egyenletesen megkenjük a mogyorókrémmel. Hosszú oldalával feltekerjük, majd a tekercset szintén hosszában kettévágjuk. A két tekercsfelet összefonjuk, úgy hogy a vágott töltelékes oldala kifelé álljon, majd kör alakban koszorút formázunk belőle, és a széleit aláhajtjuk. A tetejét megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, és megszórjuk az apróra vágott mogyoróval.
  3. Hagyjuk egy további fél órát kelni, majd 175 fokosra előmelegített sütőben megsütjük kb. 30 perc alatt.
  4. A cukrot a vízzel felforraljuk, és pár percig hagyjuk forrni, hozzáöntjük a juharszirupot, és félretesszük kihűlni.
  5. Ha elkészült a kalácsunk, még forrón meglocsolgatjuk az elkészített sziruppal, amitől szép fényes lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A gyermekeim nagyon szeretik a nutellás finomságokat. Egyik kedvenc reggelijük a nutellával megkent fonott kalács :) innen jött az ötlet, hogy készítek egy ahhoz hasonló sütit kicsit csinosabb formában :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!