r
Nosalty Logó

Nutellás csavart kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gegabriella
Nutellás csavart kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a sziruphoz

Összesen 882 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a sziruphoz

Összesen 3528 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a sziruphoz

Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 882 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    136.2 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2054.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    892 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.9 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    770 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    752 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 3528 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a sziruphoz

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához:

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az élesztőt és a cukrot. A lisztet a sóval egy nagy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a tejes keveréket, tojások sárgáit, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és egy pici levet is. Elkeverjük, míg össze nem áll, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró vajat, és kb. 5 percig szép fényes tésztává dagasztjuk. Ha már szépen elválik a tészta a tál szélétől, akkor letakarva langyos helyen 40-50 percig kelesztjük.
  2. Ha megkelt a tésztánk, óvatosan átgyúrjuk, rudat formázunk belőle, és 8 egyenlő részre osztjuk. A kisebb darab tésztákból vékony téglalapot nyújtunk, és egyenletesen megkenjük a mogyorókrémmel. Hosszú oldalával feltekerjük, majd a tekercset szintén hosszában kettévágjuk. A két tekercsfelet összefonjuk, úgy hogy a vágott töltelékes oldala kifelé álljon, majd kör alakban koszorút formázunk belőle, és a széleit aláhajtjuk. A tetejét megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, és megszórjuk az apróra vágott mogyoróval.
  3. Hagyjuk egy további fél órát kelni, majd 175 fokosra előmelegített sütőben megsütjük kb. 30 perc alatt.
  4. A cukrot a vízzel felforraljuk, és pár percig hagyjuk forrni, hozzáöntjük a juharszirupot, és félretesszük kihűlni.
  5. Ha elkészült a kalácsunk, még forrón meglocsolgatjuk az elkészített sziruppal, amitől szép fényes lesz.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4359
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 19.

Ajánló

Tökéletes reggeli egy kávé mellé

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nutellás csavart kalács
Gegabriella 8 recept

A gyermekeim nagyon szeretik a nutellás finomságokat. Egyik kedvenc reggelijük a nutellával megkent fonott kalács :) innen jött az ötlet, hogy készítek egy ahhoz hasonló sütit kicsit csinosabb formában :)

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...