Nutellás csavart kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gegabriella
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
Hozzávalók a tésztához:
-
88g finomliszt319 kcal
-
45g tej25 kcal
-
8 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
23g vaj161 kcal
-
10 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g nutella162 kcal
-
4g törökmogyoró24 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
Hozzávalók a sziruphoz
-
13g cukor48 kcal
-
13g víz0 kcal
-
4g juharszirup10 kcal
Összesen
882
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
Hozzávalók a tésztához:
-
350g finomliszt1274 kcal
-
180g tej101 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
90g vaj645 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g nutella647 kcal
-
15g törökmogyoró94 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
Hozzávalók a sziruphoz
-
50g cukor194 kcal
-
50g víz0 kcal
-
15g juharszirup39 kcal
Összesen
3528
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
Hozzávalók a tésztához:
-
32.5g finomliszt118 kcal
-
16.7g tej9 kcal
-
2.8g friss élesztő3 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
-
3.7g tojássárgája12 kcal
-
8.4g vaj60 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.2g nutella60 kcal
-
1.4g törökmogyoró9 kcal
-
3.7g tojásfehérje2 kcal
Hozzávalók a sziruphoz
-
4.6g cukor18 kcal
-
4.6g víz0 kcal
-
1.4g juharszirup4 kcal
Összesen
328
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 513.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.5 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
882
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.2 g
Zsír
-
Összesen 136.2 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 628 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2054.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 518 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 892 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 509.9 g
-
Cukor 223 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 194.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 770 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 418 micro
-
Kolin: 413 mg
-
Retinol - A vitamin: 752 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 514 micro
Összesen
3528
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
328
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
-
35 dkg finomliszt
-
180 ml tej
-
3 dkg friss élesztő
-
8 dkg cukor
-
2 db tojássárgája
-
9 dkg vaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
Hozzávalók a sziruphoz
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához:
- A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az élesztőt és a cukrot. A lisztet a sóval egy nagy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a tejes keveréket, tojások sárgáit, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és egy pici levet is. Elkeverjük, míg össze nem áll, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró vajat, és kb. 5 percig szép fényes tésztává dagasztjuk. Ha már szépen elválik a tészta a tál szélétől, akkor letakarva langyos helyen 40-50 percig kelesztjük.
- Ha megkelt a tésztánk, óvatosan átgyúrjuk, rudat formázunk belőle, és 8 egyenlő részre osztjuk. A kisebb darab tésztákból vékony téglalapot nyújtunk, és egyenletesen megkenjük a mogyorókrémmel. Hosszú oldalával feltekerjük, majd a tekercset szintén hosszában kettévágjuk. A két tekercsfelet összefonjuk, úgy hogy a vágott töltelékes oldala kifelé álljon, majd kör alakban koszorút formázunk belőle, és a széleit aláhajtjuk. A tetejét megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, és megszórjuk az apróra vágott mogyoróval.
- Hagyjuk egy további fél órát kelni, majd 175 fokosra előmelegített sütőben megsütjük kb. 30 perc alatt.
- A cukrot a vízzel felforraljuk, és pár percig hagyjuk forrni, hozzáöntjük a juharszirupot, és félretesszük kihűlni.
- Ha elkészült a kalácsunk, még forrón meglocsolgatjuk az elkészített sziruppal, amitől szép fényes lesz.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4359
- Feltöltés dátuma: 2020. június 19.
Ajánló
Tökéletes reggeli egy kávé mellé
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gegabriella
8 recept
A gyermekeim nagyon szeretik a nutellás finomságokat. Egyik kedvenc reggelijük a nutellával megkent fonott kalács :) innen jött az ötlet, hogy készítek egy ahhoz hasonló sütit kicsit csinosabb formában :)