-
1.
Húsvéti fonott kalács Timitől
-
2.
Aranykalács
-
3.
Magvas fonott kalács
-
4.
Almás-narancsos kalács
-
5.
Húsvéti levendulaszirupos kalács
-
6.
Vőfély kalács
-
7.
Mákos kalácska
-
8.
Zserbókalács Judit konyhájából
-
9.
Reform kalács amaránttal
-
10.
Karamellás-mandulás rózsakalács
-
11.
Cureki - görög húsvéti kalács
-
12.
Kakaós kalács
-
13.
Foszlós kalács Emőke konyhájából
-
14.
Barchesz
-
15.
Eredeti Hokkaido kalács Gabystól
-
16.
Tejszínes kalács Svédországból
-
17.
Csokis-diós-áfonyás fonott kalács
-
18.
Sütőtökös csíkos kalács
-
19.
Fűszeres kalács
-
20.
Spenótos-fokhagymás csíkos kalács
-
21.
Medvehagymás sonkás kalács
-
22.
Gyors hamis kalács
-
23.
Sáfrányos fonott kalács
-
24.
Baconös-tojásos kalács
-
25.
Nyuszi kalács
-
26.
Mazsolás fonott kalács ahogy Vivuc készíti
-
27.
Varázslatos húsvéti kalács
Tudtad?
A kalács tepsiben sült kelt tésztaféle, amelyet a magyar hagyományok szerint ünnepekre készítenek. A szó szláv eredetű és a kalács eredeti kerek formájára utal. Hasonló tésztafajta Bulgáriában a kozunak, Franciaországban a briós, Lengyelországban a chałka, Olaszországban a panettone, Romániában a cozonac, az erdélyi szászoknál a Klotsch, a szerbeknél a kolač. Egyes elméletek szerint a kalács az ősi áldozati ételek maradványa.