r
Nosalty Logó

Eredeti Hokkaido kalács Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Eredeti Hokkaido kalács Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kalácshoz

A kalács kenéséhez

Összesen 566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kalácshoz

A kalács kenéséhez

Összesen 3401 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kalácshoz

A kalács kenéséhez

Összesen 258 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5885.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    3429 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    588.8 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 3401 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

A kalácshoz

A kalács kenéséhez

Elkészítés

A kalácshoz

  1. A kalács hozzávalóit a kakaó kivételével beletesszük a kenyérsütőgépbe, és kelesztő/dagasztó programra állítjuk.
  2. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk. 4 egyforma gombócravágjuk (aki kézzel dagasztja össze, kellemes, lágy, nem ragadós tésztát kell kapnia).
  3. Egy tálba 1-1 gombócot a kakaóval éskevés meleg víz hozzáadásával átgyúrjuk úgy, hogy az eredeti tésztaállagot kapjuk. (Kb.1,5-1.5,ekkakaó gombóconként.)
  4. 30 percet letakarva hagyjuk kelni.
  5. Kelés után a gombócokat ismét elvágjuk. 8 dblesz (4 kakaós - 4 sima).
  6. 1 fehér 1 kakaósat egyenként kb. 50 cmhosszúra és 2 mmvékonyra kinyújtunk.
  7. Rátesszük a fehérre a kakaósat, feltekerjük, mint a bejglit (a tekerésnél a tészta végét az egyik kezemmel lefogtam, göngyölítésnél húztam a tésztát, nem engedtem összeugrani).
  8. Sütőpapírral kibélelt kenyérsütőformába tesszük. 4 dbbuktaformánk lesz.
  9. Lekenjük tojássárgájával, újabb 20 percig letakarva kelesztjük.
  10. Előmelegített sütőbe tesszük, ha már szép pirosas barna színe van (kb. 30 perc), a meleg cukros tejjel lekenjük, és teljes sülésig (kb. +10 perc) visszatesszük a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 296
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 21657
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

........eredeti lenne, ha nem kevertem volna bele kakaót. Ha elhagyjuk, valóban egy japán kalácsot készíthetünk el. De nem tudtam ellenállni, hogy kicsit ne keverjem össze a saját 2 in1 kalácsomat alapul véve. Ha bonyolultnak találjátok a kakaós részt, nyugodtan ki lehet hagyni, egyszerűbb lesz elkészíteni.  Az alapreceptet Piszke blogján találtam, nekem nagyon megtetszett. Kíváncsivá tett, hogy a szaké, wasabi, sushi és a rizs hazájában milyen kalácsot készítenek. Bátran állítom nagyon finom, bár nem annyira édes, mint a mienk.

Hozzávalók

A kalácshoz

A kalács kenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...