Eredeti Hokkaido kalács Gabystól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 7% Zsír
A kalácshoz
-
42g tej23 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
5 kcal
-
1g só0 kcal
-
11 kcal
A kalács kenéséhez
-
3g tojássárgája11 kcal
-
17g tej9 kcal
-
2g cukor6 kcal
Összesen
566
kcal
- 10% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 7% Zsír
A kalácshoz
-
250g tej140 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
600g finomliszt2184 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
10g instant élesztő33 kcal
-
8g só0 kcal
-
68 kcal
A kalács kenéséhez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g tej56 kcal
-
10g cukor39 kcal
Összesen
3401
kcal
- 10% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 7% Zsír
A kalácshoz
-
19g tej11 kcal
-
11.4g habtejszín33 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
45.7g finomliszt166 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
-
0.8g instant élesztő2 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
2.3g cukrozatlan kakaópor5 kcal
A kalács kenéséhez
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
7.6g tej4 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
Összesen
258
kcal
- 10% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 980.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 572 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 35.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
566
kcal
- 10% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.9 g
Zsír
-
Összesen 74 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 564 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5885.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 690 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 1197 mg
-
Nátrium 3429 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 588.8 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 215.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 572 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 118 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 458 micro
-
Kolin: 401 mg
-
Retinol - A vitamin: 563 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 582 micro
Összesen
3401
kcal
- 10% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
258
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A kalácshoz
- A kalács hozzávalóit a kakaó kivételével beletesszük a kenyérsütőgépbe, és kelesztő/dagasztó programra állítjuk.
- Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk. 4 egyforma gombócravágjuk (aki kézzel dagasztja össze, kellemes, lágy, nem ragadós tésztát kell kapnia).
- Egy tálba 1-1 gombócot a kakaóval éskevés meleg víz hozzáadásával átgyúrjuk úgy, hogy az eredeti tésztaállagot kapjuk. (Kb.1,5-1.5,ekkakaó gombóconként.)
- 30 percet letakarva hagyjuk kelni.
- Kelés után a gombócokat ismét elvágjuk. 8 dblesz (4 kakaós - 4 sima).
- 1 fehér 1 kakaósat egyenként kb. 50 cmhosszúra és 2 mmvékonyra kinyújtunk.
- Rátesszük a fehérre a kakaósat, feltekerjük, mint a bejglit (a tekerésnél a tészta végét az egyik kezemmel lefogtam, göngyölítésnél húztam a tésztát, nem engedtem összeugrani).
- Sütőpapírral kibélelt kenyérsütőformába tesszük. 4 dbbuktaformánk lesz.
- Lekenjük tojássárgájával, újabb 20 percig letakarva kelesztjük.
- Előmelegített sütőbe tesszük, ha már szép pirosas barna színe van (kb. 30 perc), a meleg cukros tejjel lekenjük, és teljes sülésig (kb. +10 perc) visszatesszük a sütőbe.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 296
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 21682
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Gabys
138 recept
........eredeti lenne, ha nem kevertem volna bele kakaót. Ha elhagyjuk, valóban egy japán kalácsot készíthetünk el. De nem tudtam ellenállni, hogy kicsit ne keverjem össze a saját 2 in1 kalácsomat alapul véve. Ha bonyolultnak találjátok a kakaós részt, nyugodtan ki lehet hagyni, egyszerűbb lesz elkészíteni. Az alapreceptet Piszke blogján találtam, nekem nagyon megtetszett. Kíváncsivá tett, hogy a szaké, wasabi, sushi és a rizs hazájában milyen kalácsot készítenek. Bátran állítom nagyon finom, bár nem annyira édes, mint a mienk.