Húsvéti levendulaszirupos kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
88g finomliszt319 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
5g tojásfehérje3 kcal
-
19g tej11 kcal
-
31g joghurt19 kcal
-
16 kcal
-
11g citrom2 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
45 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
0g só0 kcal
A kenéshez
-
5g tojásfehérje3 kcal
-
5 kcal
A díszítéshez
-
10 kcal
-
3g jégcukor10 kcal
-
10g színes cukorka36 kcal
Összesen
636
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
700g finomliszt2548 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
150g tej84 kcal
-
250g joghurt153 kcal
-
45g levendulaszirup127 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
150g aszalt gyümölcsök360 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
0g só0 kcal
A kenéshez
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
15g levendulaszirup42 kcal
A díszítéshez
-
14g mandulapehely83 kcal
-
20g jégcukor77 kcal
-
76g színes cukorka289 kcal
Összesen
5077
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
37.8g finomliszt138 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
2.2g tojásfehérje1 kcal
-
8.1g tej5 kcal
-
13.5g joghurt8 kcal
-
2.4g levendulaszirup7 kcal
-
4.6g citrom1 kcal
-
5.4g vaj39 kcal
-
8.1g aszalt gyümölcsök19 kcal
-
1.4g élesztő1 kcal
-
0g só0 kcal
A kenéshez
-
2.2g tojásfehérje1 kcal
-
0.8g levendulaszirup2 kcal
A díszítéshez
-
0.8g mandulapehely4 kcal
-
1.1g jégcukor4 kcal
-
4.1g színes cukorka16 kcal
Összesen
274
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.3 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
636
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.3 g
Zsír
-
Összesen 118.5 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 682 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3284.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 286 mg
-
Kálcium 783 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 310 mg
-
Foszfor 1448 mg
-
Nátrium 427 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 898.5 g
-
Cukor 298 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 528.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 963 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 478 micro
-
Kolin: 491 mg
-
Retinol - A vitamin: 887 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 799 micro
-
β-crypt 162 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 791 micro
Összesen
5077
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
274
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
70 dkg finomliszt
-
10 dkg cukor
-
2 db tojássárgája
-
1 db tojásfehérje
-
1.5 dl tej
-
2.5 dl joghurt
-
3 ek levendulaszirup
-
10 dkg vaj
-
15 dkg aszalt gyümölcsök
-
2.5 dkg élesztő
-
1 csipet só
A kenéshez
-
1 db tojásfehérje
-
1 ek levendulaszirup
A díszítéshez
-
2 ek mandulapehely
-
2 ek jégcukor
-
4 ek színes cukorka
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt belemorzsoljuk a cukros langyos tejbe, és megkelesztjük.
- Hozzákeverjük a joghurtot, két tojássárgáját, egy fehérjét, a megolvasztott vajat (nekem a fele kacsazsír volt), citrom levét, héját, levendulaszirupot és a lisztet, sót. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, végül hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket, és letakarva langyos helyen kelesztjük egy órán keresztül.
- Ha megkelt, 9 részre osztjuk, vékony hurkává sodorjuk őket. 8 zsinórből kalácsot fonunk. A kilencediket újra 4 felé vesszük, ceruzányira kisodorjuk, ebből majd masnit készítünk.
- Egy ovális, vagy kerek formába fektetjük a tésztát úgy, hogy a négy vékony zsinórt tesszük bele négy oldalon elosztva, rá a fonatot, majd felül megkötjük a masnikat.
- A masnik mellé 1-1 kis sütőformát (3 cmátmérőjűt) megolajozva a tésztába nyomunk, és megtöltünk szárazbabbal, hogy a kelő tészta ne tudja kinyomni, ide kerülnek majd a tojások.
- Újra kelesztjük a tésztát. Tetejét lekenjük a maradék tojásfehérje és 1 ek levendulaszirup keverékével, megszórjuk jégcukorral és mandulaszeletekkel.
- Ha megkelt, előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2201
- Feltöltés dátuma: 2012. április 05.
Ajánló
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Már készítettem ilyet, gondoltam megismétlem, lefotózom. Persze, hogy belezavarodtam a fonásba, de már nem volt kedvem szétszedni. Egyébként nagyon finom lett, illatos.