r
Nosalty Logó

Húsvéti levendulaszirupos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Húsvéti levendulaszirupos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A díszítéshez

Összesen 636 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A díszítéshez

Összesen 5077 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A díszítéshez

Összesen 274 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 636 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.3 g

Zsír

  • Összesen
    118.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    682 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3284.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1448 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    898.5 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    963 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    478 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    887 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    799 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 5077 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a cukros langyos tejbe, és megkelesztjük.
  2. Hozzákeverjük a joghurtot, két tojássárgáját, egy fehérjét, a megolvasztott vajat (nekem a fele kacsazsír volt), citrom levét, héját, levendulaszirupot és a lisztet, sót. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, végül hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket, és letakarva langyos helyen kelesztjük egy órán keresztül.
  3. Ha megkelt, 9 részre osztjuk, vékony hurkává sodorjuk őket. 8 zsinórből kalácsot fonunk. A kilencediket újra 4 felé vesszük, ceruzányira kisodorjuk, ebből majd masnit készítünk.
  4. Egy ovális, vagy kerek formába fektetjük a tésztát úgy, hogy a négy vékony zsinórt tesszük bele négy oldalon elosztva, rá a fonatot, majd felül megkötjük a masnikat.
  5. A masnik mellé 1-1 kis sütőformát (3 cmátmérőjűt) megolajozva a tésztába nyomunk, és megtöltünk szárazbabbal, hogy a kelő tészta ne tudja kinyomni, ide kerülnek majd a tojások.
  6. Újra kelesztjük a tésztát. Tetejét lekenjük a maradék tojásfehérje és 1 ek levendulaszirup keverékével, megszórjuk jégcukorral és mandulaszeletekkel.
  7. Ha megkelt, előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2201
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 05.

Ajánló

    CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti levendulaszirupos kalács
Évi néni 1830 recept

Már készítettem ilyet, gondoltam megismétlem, lefotózom. Persze, hogy belezavarodtam a fonásba, de már nem volt kedvem szétszedni. Egyébként nagyon finom lett, illatos.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...