r
Nosalty Logó

Húsvéti fonott kalács Timitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timi Poppins
Húsvéti fonott kalács Timitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 819 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3280 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 819 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    104.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1522 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4539.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    2081 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.6 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1017 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    1136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1002 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1720 micro
Összesen 3280 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 4 tojást megfőzünk, és tojásfestékkel tetszőleges színre befestünk.
  2. Az élesztőt 2 ek. cukorral és 3 dl tejjel megfuttatjuk.
  3. A lisztet egy nagy tálba átszitáljuk, a vajat megolvasztjuk, és a liszthez adjuk. Hozzáadjuk a sót, 2 tojás sárgáját, 4 ek. cukrot és a felfuttatott élesztőt is, majd addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény falától.
  4. Folpackkal és ruhával letakarva, meleg helyen kelesztjük 1 óráig.
  5. Amikor a tészta megkelt deszkára tesszük, hosszúkásra formázzuk, és 4 egyenlő részre osztjuk, majd a részeket további 3 csíkra szétvágjuk. Kb. 40 cm hosszú csíkokat gyurmázunk, és hármasával összefonjuk, majd kialakítjuk a koszorú formát. Ügyeljünk az illesztésnél, hogy minél szebb legyen.
  6. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ráhelyezzük a kalácsokat, ezután hagyjuk pihenni még fél órát.
  7. A kalácsok tetejét megkenjük tojássárgája meg egy csepp tejjel, megszórjuk dekorcukorral, majd a közepébe helyezzük a tojást, és sütőben sütjük kb. 20 percig, amíg szép barna lesz a teteje.
  8. Ne lepődjünk meg, ha a tojás kicsit befogja a kalácsot, a tojásfesték mesterséges, de ehető anyag.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15711
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti fonott kalács Timitől
Timi Poppins 37 recept

Húsvét közeledtével elfogott a vágy, hogy valami különlegességet készítsek a locsolóinknak. Manapság már elég ritka, hogy a fiúk nekiindulnak húsvét hétfőn, és elmennek meglocsolni a lányokat...főleg Budapesten. Szerencsémre azért több fiú barátom tartja még ezt a szokást, és ezért meg szeretném örvendeztetni őket ezzel a csodálatos fonott kalács kreációval. A festett tojás, a fonás és a dekorcukor kombinációja, ellenállhatatlan színharmóniát ad ennek az ételnek, és a húsvéti vendégváró asztalnak is színes ékköve lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...