r
Nosalty Logó

Baconös-tojásos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Baconös-tojásos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 459 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4589 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 245 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    100 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 459 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    161.5 g

Zsír

  • Összesen
    238.6 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    2386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10003.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    2159 mg
  • Nátrium
    6584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1000.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1764 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    529 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    1898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1713 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2284 micro
Összesen 4589 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a margarint egy serpenyőben felolvasztjuk, a szeletelt bacont felkockázzuk, és megpirítjuk a margarinon.
  2. Langyos vízbe beletesszük a cukrotés 1 ek lisztet,majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  3. A kétféle liszthez hozzáadjuk a sót, beletesszük a bacont a zsiradékkal együtt, majd a tojásokat és a felfuttatott élesztőt. Tésztává dagasztjuk.
  4. Langyos helyen duplájára kelesztjük.
  5. A töltelékhez a tojásokat felkockázzuk,hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk szerecsendióval,és ízlés szerint adunk hozzá mustárt.
  6. Lisztezett deszkán a tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. (Én két rudat csináltam belőle.)
  7. Tetejét lekenjük felvert tojással, megszurkáljuk, hogy majd a gőz kijöjjön.
  8. Langyos helyen még 20 percig hagyjuk pihenni.
  9. 180°C-raelőmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd mérsékeljük a hőfokot 160°C-ra,és tovább sütjük 15-20 percig.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7882
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baconös-tojásos kalács
Alkonyat 83 recept

A Nők lapja konyhájában bukkantam erre gusztusos, laktató kalácsra. Így húsvét közeledtével alkalomhoz illő kínálnivaló!:-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...