r
Nosalty Logó

Reform kalács amaránttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Reform kalács amaránttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 732 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4388 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 732 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    181.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5902.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    889 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1091 mg
  • Foszfor
    3367 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    599.9 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1611 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    810 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1526 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1010 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1921 micro
Összesen 4388 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben feloldjuk. A hozzávalókat a margarin és a mazsola kivételével összedolgozzuk.
  2. Az olvasztott vajat és a mazsolát a keverés utolsó harmadában keverjük bele. 30 percig pihentetjük.
  3. A tésztából hat egyforma, kb. 25 cm hosszú rudat formálunk, és készítünk 2 db hármas fonott kalácsot.
  4. Ráhelyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, tetejét felvert tojással megkenjük és megszórjuk szeletelt mandulával.
  5. 40 percig állni hagyjuk, majd megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8959
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy osztrák reform pékség süteményes könyvében bukkantam rá. Nagyon finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...