r
Nosalty Logó

Magvas fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Magvas fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 669 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4018 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 669 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    164.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2683.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1385 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554.7 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    589 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1055 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    775 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 4018 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe 1 tk cukorral együtt, és kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A lisztbe beleütjük a tojásokat, a cukrot, hozzáadjuk az élesztős tejet, és az olvasztott vajat. Robotgéppel alaposan kidolgozzuk, míg a tészta hólyagos nem lesz, és az edény falától elválik. Belekeverjük a napraforgómagot és az apró aszalt barackot.
  3. Meleg helyen, letakarva 1 órán át kelesztjük.
  4. Majd a tésztát 3 felé elosztjuk, és egyenként kb. 70 cm hosszú rudakat sodrunk belőlük, amelyeket összefonunk, és egy kerek, kivajazott tortaformában karikába rendezve elhelyezzük.
  5. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és a kalácsunkat még 20 percig letakarva a formában kelni hagyjuk.
  6. Betesszük az előmelegített sütőbe, és 180 fokon 30 percig sütjük.
  7. A mázhoz megolvasztjuk a mézet, hozzáadjuk a vajat, a tejszínt (tejet) és a napraforgómagot.
  8. Jól kiforraljuk a mézet, majd a fonott kalácsot kihúzzuk a sütőből, és a tetejére csorgatjuk a mézes keveréket. Visszatoljuk a sütőbe, és még kb. 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4206
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 22.

Ajánló

Imádom a kelt tésztába szórt magvakat, gyümölcsöket, de ennél a kalácsnál már megesett, hogy épp azzal rontottam el, hogy túl sokat akartam. Sajnos a túl sok belevaló "lehúzza", ezért csínján bánjunk vele! Ha erre vigyázunk, akkor nyert ügyünk van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magvas fonott kalács
Tomatotree 262 recept

Mindjárt itt a Húsvét!!!! Lehet kalácsot sütni!

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...