r
Nosalty Logó

Nyuszi kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nyuszi kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1459 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 182 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 1459 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kb. 1/2 dl langyos tejben elkeverjük a cukor felét, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztet összekeverjük a maradék porcukorral, majd a közepében kis mélyedést csinálunk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, 1 tojássárgáját, 1 ek. mézet, és elkezdjük összedolgozni, közben 2-3 részletben hozzáadjuk a tejet is. Addig dagasztjuk, amíg a hozzávalók már homogén masszát alkotnak, és a tészta kezd az edény aljától elválni.
  3. Ekkor 2-3 részletben a tésztához dagasztjuk az olvasztott vajat. Akkor jó a tészta, ha már elválik az edény aljától, és apró “hólyagok” (levegő buborékok) keletkeznek benne. Viszonylag lágy tészta lesz, ne ijedjünk meg! Ezután letakarva a duplájára kelesztjük, kb. 1 óra alatt.
  4. Formázás: A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. A kis tésztadarabokat egyenként rúddá sodorjuk. A rúd végét (kb. 2 cm-t) levágjuk (ez lesz a feje). A tésztát a képen látható módon feltekerjük, a levágott kis darabot a nyuszi "mellső lába" fölé ragasztjuk, a tetejét ollóval bevágjuk. A nyuszik szeme 1-1 szem mazsola. A megformázott nyuszikat 15 percig kelesztjük, majd lekenjük a maradék tojássárgával, és 170 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10723
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 11.

Ajánló

Nemcsak Húsvétkor, bármikor egy jó kis kakaó vagy tea mellé. Házi baracklekvárral!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az "alaptészta" anyukám isteni, foszlós kalácstésztája, amit (nemcsak) Húsvétkor nyuszi alakúra is formázhatunk. A vaníliás-túrós nyuszik mellett az egyik legjobb móka gyerekekkel ilyen nyuszi tekercseket gyártani! :) Ebből a mennyiségből 8 db nyuszi lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...