r
Nosalty Logó

Medvehagymás sonkás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás sonkás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3294 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 550 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.9 g

Zsír

  • Összesen
    115.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4126 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1109 mg
  • Nátrium
    1904 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    595 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 3294 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt futtassuk fel a tejben a cukorral.
  2. Gyúrjuk össze az élesztős keveréket a liszttel, vajjal, tojással és a sóval. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük (körülbelül egy óra).
  3. Négy vagy hat részre osztjuk (én négy részre osztottam).
  4. A két marék medvehagymát aprítógéppel finomra aprítjuk, majd két rész tésztába belegyúrjuk egy kis liszt kíséretében. Annyi lisztet tegyünk hozzá, hogy ne ragadjon, hasonló állaga legyen, mint a tészta másik felének.
  5. A sonkát apró darabokra vágjuk, és olaj hozzáadása nélkül vagy max. kevés olajon megpirítjuk.
  6. A sima tésztát körülbelül 1 cm vékony téglalap alakúra nyújtjuk. A téglalap hosszabbik oldalának mérete akkora legyen körülbelül, mint a tepsi, amiben sütni fogjuk. A hosszabbik oldalára rászórjuk a sonkát, és feltekerjük.
  7. Kinyújtjuk a medvehagymás tésztát, és azt töltés nélkül feltekerjük, majd a két tésztát összecsavarjuk, vagy ha 3 része osztottuk, akkor összefonjuk.
  8. Ezt megismételjük a másik két rész tésztával.
  9. Belehelyezzük a tepsibe a kész fonatot. Én egy 31x10cm őrgerinc formában sütöttem az egyik részét, a másikat pedig kuglófformába tekertem.
  10. A tojássárgáját egy pici tejjel (1dl) összekeverjük, és megkenjük vele a tészta tetejét, ezután megszórjuk lenmaggal és szezámmaggal.
  11. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és 35 percig sütjük, de figyelgessük közben, sütőfüggő.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 31x10
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1519
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyuval szedtünk két nagy táska medvehagymát, ha már egyszer szezonja van. Készítettem belőle fűszervajat, de még rengeteg maradt, és gondoltam sütök belőle egy kis kalácsot. Böngésztem sokat, amire a "Mandy kertje" oldalán lévő receptre bukkantam. Kicsit változtattam rajta, és már kész is volt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...