r
Nosalty Logó

Karamellás-mandulás rózsakalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Karamellás-mandulás rózsakalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kalácstésztához

A töltelékhez

A kalács összeállítása és sütése

Összesen 902 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kalácstésztához

A töltelékhez

A kalács összeállítása és sütése

Összesen 3602 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kalácstésztához

A töltelékhez

A kalács összeállítása és sütése

Összesen 346 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 902 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    150.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2612.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1214 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.1 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 3602 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

A kalácstésztához

A töltelékhez

A kalács összeállítása és sütése

Elkészítés

A kalácstésztához

  1. Egy pohárban langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Nagy keverőtálba szitáljuk a lisztet, ráreszeljük a citrom héját, kürtőt készítünk a közepébe, ide ütjük a tojásokat és öntjük a felfuttatott élesztőt, majd enyhén sózzuk. Az alapanyagokat jól összegyúrjuk. A tálat újból lisztezzük, és a tésztát tiszta konyharuhával letakarva úgy fél óráig itt kelesztjük.

A töltelékhez

  1. Miközben kel a tészta, egy lábasban megpirítjuk a kissé összetört mandulapelyheket, majd egy külön tálba szórjuk őket.
  2. Ugyanebben az edényben a cukrot vajon karamellizáljuk, hozzáöntjük a pirított mandulát, és összekeverjük vele. Arra figyeljünk, hogy időben készítsük a karamellt, legyen pár perce hűlni a tésztába való töltésig.

A kalács összeállítása és sütése

  1. Négy közepes, 5-6 cm átmérőjű, sütésre alkalmas cserépedényt előkészítünk: kivajazunk és liszttel körbeszórunk.
  2. A megkelt tésztát még egyszer összegyúrjuk, négy részre vágjuk, és hengereket készítünk a darabokból. Ezeket ellapítjuk, megkenjük karamellizált mandulával, feltekerjük, és a formákba állítjuk.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük a kalácsot. Miután kivettük az elkészült kalácsrózsákat, várjunk pár percig, hogy kissé kihűljenek és könnyedén kivehessük őket a formából. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9186
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 18.

Ajánló

A töltelékbe tehetünk diót, pekándiót, törökmogyorót és pisztáciát is, mindenképpen nagyszerű lesz. Ha egészben, téglalap alapúra nyújtjuk ki a tésztát, és úgy kenjük, tekerjük, akkor több, kisebb kalácskát is készíthetünk ebből a mennyiségből.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvétkor szeretnék valami különleges kalácsot készíteni a gyerekeknek. Ez a recept eredetileg dióval készül, de nálunk a mandulának van nagyobb nimbusza, így én darált mandulával készítem, melyben nagyobb, ropogós darabok is vannak.

Hozzávalók

A kalácstésztához

A töltelékhez

A kalács összeállítása és sütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...