Spenótos-fokhagymás csíkos kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
8g rétesliszt30 kcal
-
33g tej19 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g margarin24 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
A zöld tésztához
-
25g spenót4 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
A forma kikenéséhez és a kalács lekenéséhez
Összesen
332
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
50g rétesliszt182 kcal
-
200g tej112 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g só0 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
A zöld tésztához
-
150g spenót25 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
A forma kikenéséhez és a kalács lekenéséhez
Összesen
1987
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
29.2g finomliszt106 kcal
-
5.8g rétesliszt21 kcal
-
23.3g tej13 kcal
-
2.9g élesztő3 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
2.3g margarin17 kcal
-
2.3g tojássárgája8 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
A zöld tésztához
-
17.5g spenót3 kcal
-
8.8g finomliszt32 kcal
A forma kikenéséhez és a kalács lekenéséhez
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
2.3g margarin17 kcal
-
2.3g tej1 kcal
Összesen
232
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 792.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 554 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1056 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2244 micro
Összesen
332
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.1 g
Zsír
-
Összesen 54.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4753.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 457 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 630 mg
-
Nátrium 3322 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 311.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 180.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 910 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 561 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 533 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 381 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 6338 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13461 micro
Összesen
1987
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 554.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 388 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 740 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1571 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
5 dkg rétesliszt
-
2 dl tej
-
2.5 dkg élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
2 kk só
-
2 ek margarin
-
1 db tojássárgája
A zöld tésztához
-
5 evőkanál finomliszt
A forma kikenéséhez és a kalács lekenéséhez
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A liszteket egy tálba szitáljuk.Beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a tojássárgáját,a margarint, belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat, és alaposan kidagasztjuk.
- A kidagasztott tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyikhez adjuk a spenótpürét. (Ha fagyasztottat használunk, olvasszuk fel, ha friss leveleket, akkor azokat tisztítás után közepes lángon fonnyasszuk meg, és turmixoljuk le.)
- Mivel így a tészta nagyon lágy lesz, ezért még szórunk bele 5 evőkanál lisztet. Jól összedolgozzuk.
- Mindkét masszát konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- Egy nagyobb püspökkenyér formát (35x11x7,5 cm) kikenünk olajjal.
- Mindkét tésztátközel azonos méretre kinyújtjuk, a forma hosszához igazítva.
- A világos tésztára tesszük a spenótosat, a nyújtófával kicsit egymásra simítjuk, és szorosan feltekerjük.
- Beletesszük a formába. Meleg helyen további 45 percet kelesztjük. Lekenjük olvasztott margarinnal.
- Előmelegített sütőben 165 fokon 35 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
- A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és kb. 10 percre letakarjuk egy konyharuhával.Óvatosan kiborítjuk a formából, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x11x7,5
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5717
- Feltöltés dátuma: 2013. április 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Andi80_
380 recept
Nagyon szeretem a spenótot, a fokhagymát is. A Sütőtökös csíkos kalács után tudtam, hogy a következő csíkos a spenótos lesz. A spenót és a fokhagyma íze nem túl intenzíven, de kellemesen érezhető. A gyerekek is szívesebben megeszik ilyen formában ezt a kalácsba tekert zöldséget, ha még megkenjük egy kis vajkrémmel, és teszünk rá egy kis sonkát. Friss zöldségeket kínálva hozzá kész is a finom reggeli vagy uzsonna.