r
Nosalty Logó

Zöldségleves ricottás gnocchival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
witch
Zöldségleves ricottás gnocchival
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

a leveshez

a nudlihoz

a fűszerkeverékhez

307
Kalória
14.3g
Fehérje
41.3g
Szénhidrátok
9.8g
Zsír
607.2g
Víz
53.9g
Koleszterin
5.7g
Rost
5.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a leveshez

a nudlihoz

a fűszerkeverékhez

Összesen 307 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a leveshez

a nudlihoz

a fűszerkeverékhez

Összesen 1837 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a leveshez

a nudlihoz

a fűszerkeverékhez

Összesen 43 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1572.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    1102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    607.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1275 micro
  • β-karotin
    3661 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1834 micro
  • Lut-zea
    1329 micro
Összesen 307 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9437.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    972 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    6611 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    3643.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2462 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    851 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    541 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    7650 micro
  • β-karotin
    21966 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    11004 micro
  • Lut-zea
    7975 micro
Összesen 1837 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    263 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 43 kcal

Elkészítés

a leveshez

  1. A lencsét átválogatjuk, többször átmossuk, végül tiszta vízbe áztatjuk fél órára. Ne hagyjuk tovább, mert nem marad belőle semmi.
  2. Vágjuk apróra a bacont, egy nagy fazékban olvasszuk ki a zsírját. Szedjük ki szűrőlapáttal, tegyük félre. A visszamaradt zsíron pároljuk üvegesre a kockára vágott hagymát, adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, hagyjuk illatozni. Keverjük el a sűrített paradicsomot a hagymákkal, kicsit pirítsuk át, hogy ne legyen nyers íze.
  3. Rakjuk a fazékba a felkarikázott répát, zellert illetve a kockára vágott burgonyát. Öntsük bele a leszűrt lencsét meg 2 púpos teáskanálnyi fűszerkeveréket. Pirítsuk pár percig, majd öntsük fel vízzel (kb. 2,5 l). Forraljuk fel, rakjuk bele a csípős paprikát meg a paradicsomot, sózzuk, és főzzük majdnem puhára a zöldségeket.

a nudlihoz

  1. A ricottát tegyük egy szűrőbe, hogy a felesleges nedvesség ki tudjon csepegni belőle.
  2. Fél óra elteltével keverjük össze a liszttel, a felvert tojással, a finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal és a finomra reszelt sajttal.
  3. Kanalazzuk habzsákba vagy egy nejlon tasakba, aminek az egyik sarkán kb. 2 cm nagyságú nyílást vágunk.
  4. Amikor a leves már majdnem kész, rakjuk bele a kockára vágott cukkinit. Amikor újra forr, akkor a bal kezünkkel tartsuk a nejlon tasakot, és nyomjuk kifelé a nudlit belőle, a jobb kezünkben pedig egy ollóval elvágjuk 4 cm hosszúra. Mikor feljön a leves tetejére, onnantól számított 2 percig főzzük. Egyet vegyünk ki, és vágjuk ketté, hogy megfőtt-e.

a fűszerkeverékhez

  1. A hozzávalókat összekeverjük, és fűszeres üvegcsében száraz, hűvös, fénytől védett helyen tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

Pont úgy indult ennek az ételnek a készítése, mint a mesebeli kőlevesnek. Először is volt egy kis ricotta az egyik fiókban, a másikban pedig egy még kisebb darab füstölt mozzarella, és eszembe jutott, hogy már régóta ki akartam próbálni a ricotta gnocchi-t. Szóval a gomb már megvolt, csak kabát kellett hozzá. A leveshez való is így adódott össze, amit találtam a kamrában meg a hűtőben, mindent összeszedtem. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!