r
Nosalty Logó

Zöldségleves ricottás gnocchival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Zöldségleves ricottás gnocchival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a leveshez

a nudlihoz

a fűszerkeverékhez

Összesen 307 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a leveshez

a nudlihoz

a fűszerkeverékhez

Összesen 1837 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a leveshez

a nudlihoz

a fűszerkeverékhez

Összesen 43 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1572.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    1102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1275 micro
  • β-karotin
    3661 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1834 micro
  • Lut-zea
    1329 micro
Összesen 307 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9437.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    972 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    6611 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    3643.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2462 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    851 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    541 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    7650 micro
  • β-karotin
    21966 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    11004 micro
  • Lut-zea
    7975 micro
Összesen 1837 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    263 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

a leveshez

a nudlihoz

a fűszerkeverékhez

Elkészítés

a leveshez

  1. A lencsét átválogatjuk, többször átmossuk, végül tiszta vízbe áztatjuk fél órára. Ne hagyjuk tovább, mert nem marad belőle semmi.
  2. Vágjuk apróra a bacont, egy nagy fazékban olvasszuk ki a zsírját. Szedjük ki szűrőlapáttal, tegyük félre. A visszamaradt zsíron pároljuk üvegesre a kockára vágott hagymát, adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, hagyjuk illatozni. Keverjük el a sűrített paradicsomot a hagymákkal, kicsit pirítsuk át, hogy ne legyen nyers íze.
  3. Rakjuk a fazékba a felkarikázott répát, zellert illetve a kockára vágott burgonyát. Öntsük bele a leszűrt lencsét meg 2 púpos teáskanálnyi fűszerkeveréket. Pirítsuk pár percig, majd öntsük fel vízzel (kb. 2,5 l). Forraljuk fel, rakjuk bele a csípős paprikát meg a paradicsomot, sózzuk, és főzzük majdnem puhára a zöldségeket.

a nudlihoz

  1. A ricottát tegyük egy szűrőbe, hogy a felesleges nedvesség ki tudjon csepegni belőle.
  2. Fél óra elteltével keverjük össze a liszttel, a felvert tojással, a finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal és a finomra reszelt sajttal.
  3. Kanalazzuk habzsákba vagy egy nejlon tasakba, aminek az egyik sarkán kb. 2 cm nagyságú nyílást vágunk.
  4. Amikor a leves már majdnem kész, rakjuk bele a kockára vágott cukkinit. Amikor újra forr, akkor a bal kezünkkel tartsuk a nejlon tasakot, és nyomjuk kifelé a nudlit belőle, a jobb kezünkben pedig egy ollóval elvágjuk 4 cm hosszúra. Mikor feljön a leves tetejére, onnantól számított 2 percig főzzük. Egyet vegyünk ki, és vágjuk ketté, hogy megfőtt-e.

a fűszerkeverékhez

  1. A hozzávalókat összekeverjük, és fűszeres üvegcsében száraz, hűvös, fénytől védett helyen tároljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4826
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pont úgy indult ennek az ételnek a készítése, mint a mesebeli kőlevesnek. Először is volt egy kis ricotta az egyik fiókban, a másikban pedig egy még kisebb darab füstölt mozzarella, és eszembe jutott, hogy már régóta ki akartam próbálni a ricotta gnocchi-t. Szóval a gomb már megvolt, csak kabát kellett hozzá. A leveshez való is így adódott össze, amit találtam a kamrában meg a hűtőben, mindent összeszedtem. 

Hozzávalók

a leveshez

a nudlihoz

a fűszerkeverékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...