r
Nosalty Logó

Zöldbabos húsgombócleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csaba Magdi
Zöldbabos húsgombócleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A gombóchoz

Összesen 295 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A gombóchoz

Összesen 1768 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A gombóchoz

Összesen 51 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    486.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1257 micro
  • β-karotin
    3212 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 295 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2962.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1277 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2921 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2144 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    7542 micro
  • β-karotin
    19275 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2425 micro
Összesen 1768 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A gombóchoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A megtisztított zöldséget aprítjuk, vagy nagylyukúreszelőn lereszeljük.
  2. A cukrot a zsiradékkal karamellizáljuk.
  3. Beletesszük a reszelt zöldséget, kaprot, és félpuhára pároljuk. Meghintjük a pirospaprikával, és felöntjük vízzel 3/4-ig a fazekat.
  4. A tejfölt a mustárral éspici vízzel összekeverjük. Beleöntjük ezt is.Fűszerezzük, felforraljuk a levesalapot.
  5. Elkészítjük a gombócokat. Keverőtálba tegyük a reszelt vöröshagymát, darált húst, tojást, rizst, lekapart fokhagymát.
  6. Tegyük hozzá a fent leírt fűszereket is. Kezünkkel gyúrjuk össze, majd formáljunk csinos kis gömböket. (Kb.3 cm-es átmérőjű is lehet.)
  7. Belerakjuk a gombócokat a levesbe, majd főzzük 1,5 órán át közepes lángon.
  8. Lefedjük, néha megkavarhatjuk. Az utolsó 20 percben hozzárakhatjuk a zöldbabot. Ha az is puha, kész is van.
  9. Tálalásnál pici citromlé és 1-2 kiskanál tejföl mehet bele.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6117
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csaba Magdi 50 recept

Ünnepek alkalmával főzöm ezt a levest. Laktató, különlegesen finom. LEVESIMÁDÓKNAK ajánlom!

Hozzávalók

A leveshez

A gombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...