r
Nosalty Logó

Zelleres lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zelleres lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zelleres réteghez

A húsos raguhoz

Besamelmártás

Az összeállításhoz

Összesen 1080 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zelleres réteghez

A húsos raguhoz

Besamelmártás

Az összeállításhoz

Összesen 4317 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zelleres réteghez

A húsos raguhoz

Besamelmártás

Az összeállításhoz

Összesen 144 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2620.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    407 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    685 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    1344 micro
  • β-karotin
    4297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    30823 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 1080 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.5 g

Zsír

  • Összesen
    278.6 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    823 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10481.8 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    3107 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    3412 mg
  • Nátrium
    3076 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1628 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2741 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    741 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1087 micro
  • α-karotin
    5377 micro
  • β-karotin
    17189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    123293 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 4317 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    178 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4078 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

A zelleres réteghez

A húsos raguhoz

Besamelmártás

Az összeállításhoz

Elkészítés

A zelleres réteghez

  1. A zellergumót meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy kb. 100 grammos darabot félreteszünk a raguhoz, ezt nem kell felszeletelni.
  2. Sütőpapírral bélelt, olajjal vékonyan kikent tepsibe fektetjük a zellerszeleteket, sózzuk-borsozzuk, majd 200 fokos sütőben 15 percig sütjük őket.

A húsos raguhoz

  1. A vöröshagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk.
  2. A sárgarépát megpucoljuk és a zellerrel együtt lereszeljük. A szalonnát apróra vágjuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a vöröshagymát, és néhány perc alatt megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát és a szalonnát is, majd 2-3 percig tovább pirítjuk. Sózzuk-borsozzuk.
  4. Hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, majd fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt zellert és sárgarépát, és lefedve további 5 percig főzzük.
  5. A ragut ízesítjük oregánóval, szárított bazsalikommal és borssal, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a hámozott paradicsomot is. Lefedve még 5 percig főzzük a ragut.

Besamelmártás

  1. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük. Először csomós állaga lesz, de ez nem baj.
  2. Fokozatosan, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet, és simára keverjük. Ezt a legegyszerűbben egy kézi habverővel tehetjük meg. Közben fűszerezzük a besamelt sóval, kevés borssal és szerecsendióval.

Az összeállításhoz

  1. Egy jénai tál aljára néhány evőkanál besamelszószt kenünk, majd ráhelyezünk egy réteg zellert.
  2. Erre jön egy réteg besamel, egy réteg húsos ragu, majd néhány szelet mozzarella. Ismét egy réteg zeller, egy réteg besamel, húsos ragu, majd mozzarella.
  3. Ezt befedjük az utolsó réteg zellerrel, majd a maradék besamelt és a húsos ragut összekeverjük, és úgy öntjük rá az egésznek a tetejére.
  4. Végül a maradék mozzarellával és a reszelt sajttal befedjük.
  5. 200 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük a lasagnét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1730
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van olyan, aki nem szereti az olasz konyhát? Én még ilyen emberről nem hallottam, ami nem is csoda, hiszen ki tudna ellenállni az isteni tésztáknak, pizzáknak, tengeri herkentyűknek, meg persze az igazi olasz fagyinak és tiramisunak? Én biztos, hogy nem, ezért eddig minden olaszországi utazásunk nagyrészt az ételek körül forgott. Ilyenkor meg sem próbálom visszafogni magam, úgyis tudom, hogy erőfeszítéseim az első gelateriánál meghiúsulnának. De nem csak turistaként, hanem a saját konyhámban elkészítve is imádom az olasz fogásokat. A hagyományos verzió mellett néha “reform” verziókat is kipróbálok, mint például ez a zelleres lasagne, aminek az ötletét az Instagramon találtam. A tésztalapokat zellerszeletekkel helyettesítjük, de ne aggódjatok, ez csak az étel kalóriatartalmát csökkenti, az élvezeti értékét egyáltalán nem! Próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók

A zelleres réteghez

A húsos raguhoz

Besamelmártás

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...