r
Nosalty Logó

Wellington-bélszín

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Wellington-bélszín
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A snidlinges palacsintához

A batyukhoz

A külső burokhoz

Összesen 1296 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A snidlinges palacsintához

A batyukhoz

A külső burokhoz

Összesen 2589 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A snidlinges palacsintához

A batyukhoz

A külső burokhoz

Összesen 215 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2547.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    1667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 1296 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    143.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    811 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5095.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    3334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 2589 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A snidlinges palacsintához

A batyukhoz

A külső burokhoz

Elkészítés

A snidlinges palacsintához

  1. A bélszín szeleteket sózzuk és bedörzsöljük a borssal.
  2. Egy vastag falú serpenyőben felhevítünk 2 evőkanálnyi olívaolajat és pár pillanat alatt kérget sütünk a húsok minden oldalára, tányérra tesszük.
  3. Ugyanebbe a serpenyőbe löttyintünk még egy evőkanálnyi olajat és megdinszteljük benne az apróra vágott hagymákat.
  4. A megtisztított gombákat egészen picire vágjuk és a serpenyőbe tesszük a letépkedett kakukkfű levélkék kíséretében. Néha megkeverve puhára pároljuk a gombát, majd félretesszük hűlni.
  5. A snidlinges palacsintákat megkenjük tojással és ráteszünk 2-2 hajszálvékony pármai sonkát, úgy hogy átfedjék egymást.
  6. A sonkával fedett részre egyenletesen elosztjuk a kihűlt, fűszeres párolt gombát.
  7. A palacsinták közepére helyezzük a húsokat és a palacsinták széleit minden oldalról felhajtva kis batyukat készítünk.
  8. A batyukat többszörösen folpackba csomagoljuk, hogy megtartsák a formájukat. Mélyhűtőbe tesszük 1 órára.
  9. A leveles tésztából két palacsinta-nagyságú korongot vágunk, megkenjük a tojással és ráhelyezzük a folpackból kicsomagolt batyukat. A tésztába hasonlóképpen becsomagoljuk a már palacsintába burkolt husikat.
  10. Sütőpapírra tesszük a kész "csomagokat" és 15 percre a hűtőbe tesszük. Negyed óra elteltével megkenjünk őket kívülről is tojással és megint a hűtőbe tesszük 15 percre. Még egyszer megismételjük a folyamatot: újra megkenjük tojással és újabb 15 percig a hűtőben pihentetjük a batyukat.
  11. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, benne egy sütőlappal. A tésztacsomagokat az átforrósodott sütőlapra tesszük, a tetejüket sugárirányban vékonyan bevagdossuk és kb. 16-20 perc alatt megsütjük. (Minél jobban átsütve szereti valaki, úgy növeljük a sütési időt.)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 307
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 114509
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykahúsért tértem be a henteshez, de megláttam a friss, előttem egy órával érkező, gyönyörű bélszínt a pultban. Nem volt menekvés: jött is velem haza. Az eladók kedvességének köszönhetően "csak" a felébe fájt: a kedvemért megfelezték a bélszínt. Marcus Wareing instrukciói alapján készítettem el, Wellington-módra.

Hozzávalók

A snidlinges palacsintához

A batyukhoz

A külső burokhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...