r
Nosalty Logó

Vaddisznómáj pástétom

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaddisznómáj pástétom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A pástétomhoz

Összesen 350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A pástétomhoz

Összesen 2804 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A pástétomhoz

Összesen 146 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    935 micro
  • β-karotin
    2284 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.8 g

Zsír

  • Összesen
    168.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    894 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5023.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1622 mg
  • Nátrium
    2262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.8 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1261.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2640 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    802 micro
  • α-karotin
    7484 micro
  • β-karotin
    18273 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1456 micro
Összesen 2804 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    391 micro
  • β-karotin
    956 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A pástétomhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A májat hideg vízbe áztatjuk, és addig cserélgetjük a vizet, amíg a vér ki nem ázik belőle.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, és karikára vágjuk, majd egy tepsi aljára helyezzük őket.
  3. A kiáztatott májat jól besózzuk és borsozzuk, meghintjükkakukkfűvel, majd a zöldségekre helyezzük.
  4. A májat bacon szalonnával lefedjük.
  5. A babérlevelet is a zöldségágyra helyezzük.
  6. Az egészet enyhén meglocsoljuk olajjal, majd 180°C-os előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Késsel ellenőrizzük, hogy a máj átsült-e. Ne legyen véres, de ugyanakkor ne is süssük túl, mert akkor kemény lesz az állaga és megkeseredik az íze.
  7. Ha megsült, hagyjuk egy kicsit kihűlni a májat. A máj tetejéről vegyük le a megsült bacont, majd a tepsi tartalmát (zöldségek, máj) botturmix segítségével pépesítsük. Adjuk hozzá a konyakot és a vörösbort, jól keverjük össze.
  8. A tejszínbe áztassuk be a zselatin lapokat. A tejszínt és a zselatint is dolgozzuk a masszához, továbbá dolgozzuk bele az aszalt szilvát és a gombát is.
  9. Kóstoljuk meg, és ha kell sózzuk, borsozzuk.
  10. Az őzgerincformát béleljük ki a sült baconnel, majd öntsük bele a masszát. (A máj mennyisége annyi volt, hogy 2 őzgerincforma is megtelt.)
  11. Az egészet zárjuk le a piskótalappal.
  12. A formát tegyük egy éjszakára a hűtőbe, másnap borítsuk ki a pástétomot egy tálba.
  13. A piskóta elkészítése:
  14. A tojásokat szétválasztjuk.
  15. A cukrot a sárgájával jól kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük.
  16. A sütőport a liszttel elkeverjük, majd a lisztet a cukros tojássárgához adjuk.
  17. Jól összedolgozzuk, majd a habot lazán belekeverjük.
  18. Vagy kivajazott, kilisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és 180 fokon, légkeverésen, 25-30 perc alatt arany színűre sütjük.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 18701
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 05.

Ajánló

Pirítós, bagett, cabernet savignon

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vadászoktól kaptam a vaddisznómájat, és valami különleges pástétomot szerettem volna készíteni belőle. Szerintem jól sikerült.

Hozzávalók

A piskótához

A pástétomhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...