r
Nosalty Logó

Török pide Judit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Judit69
Török pide Judit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 939 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3752 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 177 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2059.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    292 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5046 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 939 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.2 g

Zsír

  • Összesen
    129.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8237.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    1509 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    2395 mg
  • Nátrium
    3663 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1167.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1723 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20184 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 3752 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    946 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához kevés cukros tejben futtassuk fel az élesztőt.
  2. A lisztet szitáljuk össze a sóval, és a többi hozzávalóval dagasszunk tésztát. Meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
  3. A tésztát osszuk 6 részre, gömbölyítsük, majd nyújtsuk ki ovális alakúra, csípjük össze a két végét, majd a széleit sodorjuk fel, itt-ott összecsipkedve.
  4. Tegyük a csónakokat sütőpapíros tepsibe, és töltsük meg a töltelékkel. Tetejüket szórjuk meg sajttal - tehetünk rá paradicsomot vagy paprikát is. A széleit lekenjük tojással, és megszórjuk magokkal - de ez a művelet el is hagyható.
  5. Előmelegített, 200 °C-on kb 15 perc alatt készre sütjük.

Töltelék

  1. A hagymát aprítógépben aprítsuk fel, és kevés olívaolajon pároljuk meg.
  2. Adjuk hozzá a koriandert, a köményt és a zúzott fokhagymát, majd pirítsuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a darált húst, és süssük fehéredésig.
  3. A paradicsomot aprítógépben daraboljuk fel, öntsük a húsra, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a paradicsompürét, és lefedve főzzük sűrű, szaftosra.
  4. Végül tekerjünk rá chilit, ízesítsük fahéjjal, és szórjuk hozzá a felaprított újhagymaszárat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 649
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 95
  • Össznézettség: 54832
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Török pide Judit konyhájából
Judit69 194 recept

A tésztájában nincs semmi különös, csak a formázás miatt mutatós, de annál inkább a tölteléke teszi ízletessé ezt finom, török lepényt. Úgyhogy csak bátran a fűszerekkel!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...