r
Nosalty Logó

Thai zöldcurrys csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Thai zöldcurrys csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A currypasztához

A leveshez

878
Kalória
36.3g
Fehérje
54.9g
Szénhidrátok
59g
Zsír
674.5g
Víz
82.1g
Koleszterin
9.2g
Rost
20.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A currypasztához

A leveshez

Összesen 878 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A currypasztához

A leveshez

Összesen 1756 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A currypasztához

A leveshez

Összesen 61 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4084.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    2964 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    674.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    875 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    268 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    354 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2537 micro
  • β-karotin
    9075 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1882 micro
Összesen 878 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8169.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    1192 mg
  • Nátrium
    5928 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1349 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1750 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    536 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    709 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    5074 micro
  • β-karotin
    18150 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    3765 micro
Összesen 1756 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    179 micro
  • β-karotin
    641 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    91 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

A currypasztához

  1. A római köményt és a koriandert egy száraz serpenyőben átpirítjuk, és amikor már pattogni és füstölögni kezd, akkor lehúzzuk, és késes betétű robotgépbe tesszük.
  2. Az összes több hozzávalót megtisztítjuk, és betesszük a gépbe, majd addig pürésítjük, amíg homogén paszta nem lesz belőle.

A leveshez

  1. A leveshez az olajat egy edényben felhevítjük, majd rádobjuk a felszeletelt, maradék újhagymát.
  2. 1-2 percig pirítjuk, aztán mehet hozzá az apróra vágott gyömbér és a fokhagyma. Pár perccel később pedig a zöldségek: karikára vágott sárgarépa, csíkozott paprika és felszeletelt zeller.
  3. Néhány percig pirítjuk, amíg kissé össze nem esik, majd felöntjük alaplével. Hozzáadjuk a citromnád zöld részét, halszósszal és őrölt fekete borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a csirkemelleket.
  4. Forrástól számított 15 perc elég is, hogy a csirkemellek átfőjenek, úgyhogy kihalásszuk és félretesszük.
  5. A léhez hozzáadjuk a cukrot, a felezett paradicsomokat, a kókusztejet, és kanalazunk bele a currypasztából, majd rottyantunk egyet rajta. Ha szükséges, akkor az ízeket halszósszal, limelével és currypasztával beállítjuk.
  6. A felszeletelt csirkével, friss korianderrel és lim gerezdekkel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Egy nagyon gyors thai curry, amihez a pasztát akár készen is beszerezhetjük, valamint ha még tartalmasabbra szeretnénk, akkor főzhetünk hozzá rizstésztát is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Kiadós pulykahúsleves

A pulykahúsleves egy hagyományos magyar étel, amely gazdag ízvilágú, tápláló leves. A pulykahúsleves alapja a pulyka csontos részeinek (például szárny, nyak, hát) lassú főzése, ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!