r
Nosalty Logó

Tányérhús almamártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tányérhús almamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

Az almamártáshoz

Összesen 997 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

Az almamártáshoz

Összesen 3993 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

Az almamártáshoz

Összesen 82 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2198.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1172 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    885.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    3975 micro
  • β-karotin
    10226 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 997 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    419.2 g

Zsír

  • Összesen
    125.6 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1067 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8792.5 g
  • Cink
    95 mg
  • Szelén
    473 mg
  • Kálcium
    967 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    710 mg
  • Foszfor
    4689 mg
  • Nátrium
    1805 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.3 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    3541.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4220 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    56 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    353 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    470 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    122 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    769 micro
  • Kolin:
    1261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    15900 micro
  • β-karotin
    40904 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    2578 micro
  • Lut-zea
    2149 micro
Összesen 3993 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    334 micro
  • β-karotin
    860 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    54 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

A húshoz

Az almamártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húsokat és a csontot alaposan megmossuk. A csont végét sóval vastagon bedörzsöljük, (így nem jön ki a velő).
  2. A húsokat és a csontot hideg vízben feltesszük főni (alacsony lángon), lehabozzuk.
  3. Ha már nem képződik több hab, beletesszük a fűszereket, a hagymákat, a paradicsomot és a paprikát.
  4. 1 óra elteltével hozzáadjuk a leveszöldséget, a kelkáposztát.
  5. Alacsony hőfokon, gyöngyözve főzzük kb. 3-4 órán át.
  6. Az almamártáshoz az almákat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, és annyi vízben, ami éppen csak ellepi, megfőzzük.
  7. Leszűrjük, turmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínben elkevert keményítőt. A kívánt sűrűségűre főzzük.
  8. Hozzáadjuk a szegfűszeget, a cukrot, a citromlevet, a citromhéjat és a fahéjat.
  9. A hús mellé kínáljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23521
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kíváncsiságból főztem meg így a marhahúst, még évtizedekkel ezelőtt egyszer Bécsben ettem ezt az ételt, igaz ott tormás almaszósz volt hozzá. Ennyiféle hússal a leves is nagyon finom lett, a pirítósra kent velőről nem is beszélve.

Hozzávalók

A húshoz

Az almamártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...