Tányérhús almamártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
150g marhalábszár192 kcal
-
150g marhafartő249 kcal
-
150g marhacomb213 kcal
-
0 kcal
-
128g sárgarépa47 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
125g kelkáposzta27 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
Az almamártáshoz
-
250g alma117 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
-
14 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
997
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
600g marhalábszár768 kcal
-
600g marhafartő996 kcal
-
600g marhacomb852 kcal
-
0 kcal
-
510g sárgarépa186 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
Az almamártáshoz
-
1000g alma468 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
57 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
3993
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
12.6g marhalábszár16 kcal
-
12.6g marhafartő21 kcal
-
12.6g marhacomb18 kcal
-
0 kcal
-
10.7g sárgarépa4 kcal
-
3.8g fehérrépa2 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
3.4g zeller1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10.5g kelkáposzta2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2.1g paradicsom0 kcal
-
2.1g zöldpaprika0 kcal
Az almamártáshoz
-
21g alma10 kcal
-
3.2g főzőtejszín4 kcal
-
0.3g étkezési keményítő1 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
82
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 104.8 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 267 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2198.1 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 1172 mg
-
Nátrium 451 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.8 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 885.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1055 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 315 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 3975 micro
-
β-karotin 10226 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 644 micro
-
Lut-zea 537 micro
Összesen
997
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 419.2 g
Zsír
-
Összesen 125.6 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1067 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8792.5 g
-
Cink 95 mg
-
Szelén 473 mg
-
Kálcium 967 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 710 mg
-
Foszfor 4689 mg
-
Nátrium 1805 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 299.3 g
-
Cukor 172 mg
-
Élelmi rost 63 mg
VÍZ
-
Összesen 3541.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4220 micro
-
B6 vitamin: 14 mg
-
B12 Vitamin: 56 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 353 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 470 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 122 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 769 micro
-
Kolin: 1261 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 15900 micro
-
β-karotin 40904 micro
-
β-crypt 112 micro
-
Likopin 2578 micro
-
Lut-zea 2149 micro
Összesen
3993
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 334 micro
-
β-karotin 860 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 54 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
60 dkg marhalábszár
-
60 dkg marhafartő
-
60 dkg marhacomb
-
3 nagy db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 kis db zeller
-
2 db babérlevél
-
1 kis db kelkáposzta
-
15 szem fekete bors
-
1 db paradicsom
-
1 db zöldpaprika
Az almamártáshoz
-
5 db alma
-
1.5 dl főzőtejszín
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
10 db szegfűszeg
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
A húshoz
- A húsokat és a csontot alaposan megmossuk. A csont végét sóval vastagon bedörzsöljük, (így nem jön ki a velő).
- A húsokat és a csontot hideg vízben feltesszük főni (alacsony lángon), lehabozzuk.
- Ha már nem képződik több hab, beletesszük a fűszereket, a hagymákat, a paradicsomot és a paprikát.
- 1 óra elteltével hozzáadjuk a leveszöldséget, a kelkáposztát.
- Alacsony hőfokon, gyöngyözve főzzük kb. 3-4 órán át.
- Az almamártáshoz az almákat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, és annyi vízben, ami éppen csak ellepi, megfőzzük.
- Leszűrjük, turmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínben elkevert keményítőt. A kívánt sűrűségűre főzzük.
- Hozzáadjuk a szegfűszeget, a cukrot, a citromlevet, a citromhéjat és a fahéjat.
- A hús mellé kínáljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 23521
- Feltöltés dátuma: 2010. április 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kíváncsiságból főztem meg így a marhahúst, még évtizedekkel ezelőtt egyszer Bécsben ettem ezt az ételt, igaz ott tormás almaszósz volt hozzá. Ennyiféle hússal a leves is nagyon finom lett, a pirítósra kent velőről nem is beszélve.