Marhafartő
Leírás
A szarvasmarha (tehén, üsző, bika, bikaborjú, ökör, tinó) az őstuloktól származó párosujjú patás állat. A gépiesítés előtt a szarvasmarhának fontos igavonó szerepe volt, mára azonban szinte kizárólag húsáért és tejéért tartják. A marhahús vörös hús, nagy mennyiségben tartalmaz vasat. A fartő a hátszín és a hosszú felsál illetve a farok közti rész. Részei a csípő (kereszt) fartő és a hegyes (hosszúkás, hamis, tafel spitz, fekete pecsenye) fartő. A keresztfartő minden marhahúsból készült étel elkészítésére alkalmas, míg a szárazabb hegyes fartőből remek tatár bifsztek készíthető.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Marhafartő
fehérjetartalom
22.06 g
zsírtartalom
69006.854 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
69.04 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
212 mg
Nátrium
60 mg
Magnézium
24 mg
Kalcium
21 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.653 g
Kolin
92.1 mg
Niacin - B3 vitamin
6.589 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.634 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
22.06 g
Zsír
telített zsírsav
3.123 g
egyszeresen telített zsírsav
3.428 g
többszörösen telített zsírsav
0.303 g
koleszterin
69 g
ásványi anyagok
Kalcium
21 mg
Vas
1.85 mg
Magnézium
24 mg
Foszfor
212 mg
Nátrium
60 mg
Cink
4.08 mg
Réz
0.097 mg
Mangán
0.013 mg
Szelén
26.5 µg
szénhidrát
víz
69.04 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.087 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.135 mg
Niacin - B3 vitamin
6.589 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.634 mg
Folát
12 µg
Kolin
92.1 mg
E vitamin
0.33 mg
K vitamin
1.3 µg
B12 vitamin
1.59 µg
B6 vitamin
0.653 g