Marhafartő

A szarvasmarha (tehén, üsző, bika, bikaborjú, ökör, tinó) az őstuloktól származó párosujjú patás állat. A gépiesítés előtt a szarvasmarhának fontos igavonó szerepe volt, mára azonban szinte kizárólag húsáért és tejéért tartják. A marhahús vörös hús, nagy mennyiségben tartalmaz vasat. A fartő a hátszín és a hosszú felsál illetve a farok közti rész. Részei a csípő (kereszt) fartő és a hegyes (hosszúkás, hamis, tafel spitz, fekete pecsenye) fartő. A keresztfartő minden marhahúsból készült étel elkészítésére alkalmas, míg a szárazabb hegyes fartőből remek tatár bifsztek készíthető.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
22.06 g
zsírtartalom
69006.854 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
69.04 g
Foszfor
212 mg
Nátrium
60 mg
Magnézium
24 mg
Kalcium
21 mg
B6 vitamin
0.653 g
Kolin
92.1 mg
Niacin - B3 vitamin
6.589 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.634 mg
fehérje
22.06 g
Zsír
telített zsírsav
3.123 g
egyszeresen telített zsírsav
3.428 g
többszörösen telített zsírsav
0.303 g
koleszterin
69 g
ásványi anyagok
Kalcium
21 mg
Vas
1.85 mg
Magnézium
24 mg
Foszfor
212 mg
Nátrium
60 mg
Cink
4.08 mg
Réz
0.097 mg
Mangán
0.013 mg
Szelén
26.5 µg
szénhidrát
víz
69.04 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.087 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.135 mg
Niacin - B3 vitamin
6.589 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.634 mg
Folát
12 µg
Kolin
92.1 mg
E vitamin
0.33 mg
K vitamin
1.3 µg
B12 vitamin
1.59 µg
B6 vitamin
0.653 g
Virító zöld tavaszias krémleves, baconnel spékelt batátatócsni és egy tiramisus chiapuding a jussod ma.
NosaltyItt az idő, hogy megkezdjük a tavaszi kertészkedést, és előkerüljenek a vetőmagvak! A fűszernövények között is bőven akad olyan, amit a tavaszi szezonban kell elvetni, hogy pár hónap múlva már szedhessük a friss fűszert. Te mennyire ismered jól ezeket a növényeket?
NosaltyA kókuszolaj sokak kedvence a konyhában. Igen ám, de ha hideg hozzávalókkal keverjük, az kellemetlen meglepetésekhez vezethet, így jobb felkészülten belevágni a vele történő sütés-főzésbe.
Szabó AnnaNyílt levélben fogalmazta meg aggályait a népszerű termékkritikus a boltokba épphogy csak visszatért Traubisodával kapcsolatban: szerinte romlott az üdítő minősége.
Mind feledkeztünk már meg kamrafiókban hagyott fokhagymáról, ami a legtöbb esetben (ha épp nem penészedik be teljesen) ilyenkor sem hagyja el magát, hanem csírázni kezd. Lássuk, mi ezzel a teendő!
Apró tökre vagy csilipaprikára emlékeztető, C-vitaminban dús pirosas-barnás gyümölcsök, melyek Brazíliában, de akár nálunk is megteremnek. Íme a brazil cseresznye, alias pitanga, amit alig ismerünk.
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!