Ököruszály leves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g marhafartő415 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
25g póréhagyma7 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
250g alaplé18 kcal
-
1g bors1 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
586
kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g marhafartő1660 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
1000g alaplé70 kcal
-
2g bors5 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2343
kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
35.6g marhafartő59 kcal
-
8.5g sárgarépa3 kcal
-
6.4g fehérrépa4 kcal
-
5.7g zeller2 kcal
-
3.6g póréhagyma1 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
35.6g alaplé2 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
82
kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.1 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1947.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 628 mg
-
Nátrium 1029 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 309.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 524 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4552 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 349 micro
Összesen
586
kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 228.6 g
Zsír
-
Összesen 113.4 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 776 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7790 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 270 mg
-
Kálcium 458 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 2514 mg
-
Nátrium 4117 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1238 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2094 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 319 micro
-
Kolin: 969 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 18207 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1397 micro
Összesen
2343
kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 277 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 264 micro
-
β-karotin 647 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
-
1 kg marhafartő
-
3 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
0.5 db póréhagyma
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
40 g vaj
-
1 csipet szegfűbors
-
1 db szegfűszeg
-
1 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A marhafartőt feldaraboljuk. A hagymát karikákra vágjuk. A vegyes zöldséget kockákra vágjuk. Az egészet egy vajjal kikent tepsibe tesszük.
- Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük. Közben öntsünk hozzá egy-egy kis levest.
- A megbarnult fartőt a zöldségekkel együtt egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a fűszereket, felöntjük a maradék levessel, felfőzzük. Lefedve főzzük.
- A levest leszűrjük, leszedjük a zsírját. A húst a csontról lefejtjük, apróra vágjuk, visszatesszük a levesbe.
- Sóval, borssal ízesítjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 11749
- Feltöltés dátuma: 2011. november 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom, ízletes leves. A recept eredete Dr. Oetker Főzőiskolája.